fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Més de 70 ripolletencs han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 -Sanitat- 07/01/2021

Un total de 71 ripolletencs han rebut ja la primera de les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la COVID-19, des de l'inici del programa de vacunacions el passat 27 de desembre i fins el dia de Reis. En aquesta primera fase es vacunen principalment a persones de risc molt alt, usuaris de residències i personal sanitari. A més, el dimarts dia 5, personal de Salut va vacunar la residència ripolletenca Hogar Mevi. Allà van rebre el vaccí una vintena de residents i 14 professionals. Dimarts ha estat el dia en què s'han subministrat més vacunes a Catalunya, amb 10.769, 50 d'elles a ripolletencs. La segona dosi per a totes aquestes persones ja vacunades es subministrarà 21 dies després de la primera injecció, i no és fins uns dies després d'aquesta segona dosi que s'adquireix immunitat al virus.

Més de 70 ripolletencs han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 -Imatge 1-Més de 70 ripolletencs han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 -Imatge 2-Més de 70 ripolletencs han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 -Imatge 3-

Malgrat les bones notícies que suposen l'arribada de les vacunacions, les dades de la pandèmia no són optimistes. A Ripollet, el risc de rebrot és de 437 (amb dades oficials del 3 de gener), amb una velocitat de reproducció de la malaltia de 1,28. Això vol dir que, de cada 100 persones que passen el virus, se n'encomanen 128, el que suposa un creixement alt del nombre d'infectats. També preocupa a les autoritats sanitàries el nombre molt alt de tests positius. La positivitat és superior al 8%, i es considera que una pandèmia està descontrol·lada quan aquest percentatge supera el 5%. Cal tenir en compte, també, que aquestes dades tenen un endarreriment sempre de 3 dies i, per tant, s'hi estan començant a incorporar els possibles rebrots que hi hagi hagut per Nadal i Cap d'any. A nivell català la situació és encara pitjor, amb un risc de rebrot de 586 i una velocitat de propagació de 1,47, mentre que la positivitat escala fins al 9,74%. Hi ha un total de 2.123 ingressats a Catalunya, 12 dels quals ripolletencs, i han mort 17.443 persones al país, 53 de les quals de Ripollet.

JPLAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal