fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Esquerra presenta dues mocions per fer front a la crisi sanitària i una sobre la monarquia -Política- 28/04/2020

El grup municipal d'Esquerra Republicana presentarà tres mocions al Ple d'aquest dijous, 30 d'abril. Les dues primeres fan referència a aspectes relacionats amb la crisi sanitària i els seus efectes en forma d'una "enorme crisi social i econòmica". Per als republicans, l'Ajuntament i els diferents partits "s'han d'avançar als esdeveniments blindant drets socials i implementant ajudes econòmiques que protegeixen a la ciutadania, als i les treballadores, al comerç i restauració locals, a les petites empreses de Ripollet, autònoms i col·lectius vulnerables".

En la línia de "prioritzar i concentrar esforços en donar resposta amb solucions efectives", en la primera moció proposen la creació de les comissions de salut i de planificació econòmica, "que es vegi materialitzada en un Pla de xoc econòmic". Per a ERC, aquestes comissions haurien de comptar, a més de partits, també amb participació "d'agents sanitaris, socials i econòmics afectats, representants dels centres d'atenció primària, dels comerciants, gremi d'hostaleria, sindicats, PIME, col·lectius socials, etc.".

Esquerra presenta dues mocions per fer front a la crisi sanitària i una sobre la monarquia -Imatge 1-

La segona moció que presentarà ERC demana al govern de l'Estat un canvi en la Llei d'Estabilitat pressupostària que possibiliti destinar més recursos a despesa social i ajudes econòmiques a persones i treballadors.

Per últim, presentaran una tercera moció que demana "clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola", ja que, segons manifesten en un comunicat adreçat a la premsa, "les sospites d'un presumpte finançament il·legal són més que evidents". ERC conclou afirmant que "des dels nostres valors republicans i progressistes, rebutgem absolutament aquesta institució fosca i obsoleta, que representa l'exemple més clar d'aquest règim corrupte i que ha incitat i promogut la repressió contra el nostre poble".

Foto arxiu: el portaveu del grup municipal d'ERC, Eugeni Montanuy, en un acte de la passada campanya electoral local.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal