fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 11 de maig de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Esquerra presenta dues mocions per fer front a la crisi sanitària i una sobre la monarquia -Política- 28/04/2020

El grup municipal d'Esquerra Republicana presentarà tres mocions al Ple d'aquest dijous, 30 d'abril. Les dues primeres fan referència a aspectes relacionats amb la crisi sanitària i els seus efectes en forma d'una "enorme crisi social i econòmica". Per als republicans, l'Ajuntament i els diferents partits "s'han d'avançar als esdeveniments blindant drets socials i implementant ajudes econòmiques que protegeixen a la ciutadania, als i les treballadores, al comerç i restauració locals, a les petites empreses de Ripollet, autònoms i col·lectius vulnerables".

En la línia de "prioritzar i concentrar esforços en donar resposta amb solucions efectives", en la primera moció proposen la creació de les comissions de salut i de planificació econòmica, "que es vegi materialitzada en un Pla de xoc econòmic". Per a ERC, aquestes comissions haurien de comptar, a més de partits, també amb participació "d'agents sanitaris, socials i econòmics afectats, representants dels centres d'atenció primària, dels comerciants, gremi d'hostaleria, sindicats, PIME, col·lectius socials, etc.".

Esquerra presenta dues mocions per fer front a la crisi sanitària i una sobre la monarquia -Imatge 1-

La segona moció que presentarà ERC demana al govern de l'Estat un canvi en la Llei d'Estabilitat pressupostària que possibiliti destinar més recursos a despesa social i ajudes econòmiques a persones i treballadors.

Per últim, presentaran una tercera moció que demana "clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola", ja que, segons manifesten en un comunicat adreçat a la premsa, "les sospites d'un presumpte finançament il·legal són més que evidents". ERC conclou afirmant que "des dels nostres valors republicans i progressistes, rebutgem absolutament aquesta institució fosca i obsoleta, que representa l'exemple més clar d'aquest règim corrupte i que ha incitat i promogut la repressió contra el nostre poble".

Foto arxiu: el portaveu del grup municipal d'ERC, Eugeni Montanuy, en un acte de la passada campanya electoral local.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal