fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet acollirà el 1r Congrés Camí Ancestral de Santiago -Cultura- 16/12/2019

L'esdeveniment, al juny, estarà precedit d'una sèrie d'activitats, entre elles el primer viatge organitzat per aquest camí que es vol recuperar i que va de Sant Pere de Rodes a Estella.

Aquest matí s'ha presentat a l'Ajuntament de Ripollet el 1r Congrés Camí Ancestral de Santiago, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny de 2020 a Ripollet. Aquest esdeveniment està impulsat per l'Associació Camí Ancestral de Santiago, amb seu al nostre municipi, que va néixer amb l'objectiu de "reivindicar aquesta part oblidada del camí", tal com ha explicat el seu president, l'escriptor Santiago Guerrero, que ha estat acompanyat per l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna i pel regidor de Cultura, Oriol Mor.

Ripollet acollirà el 1r Congrés Camí Ancestral de Santiago -Imatge 1-Ripollet acollirà el 1r Congrés Camí Ancestral de Santiago -Imatge 2-

De Sant Pere de Rodes a Estella
El Camí Ancestral, amb uns 600 km, va de Sant Pere de Rodes (Girona) a Estella (Navarra) i està fora del circuit "oficial" del camí de Santiago, que prioritza l'anomenat Camí Francès. Aquesta ruta intenta reivindicar l'origen romà del Camí fins a Santiago de Compostela, l'antic Callis IANUS dels romans. A més, el projecte contempla la idea d'ampliar-lo fins a la Toscana italiana.

Més enllà del missatge religiós
El 1r Congrés Camí Ancestral de Santiago forma part d'un ambiciós projecte de l'entitat local, amb diferents activitats per tal d'aprofundir, no només en el coneixement de diferents aspectes del Camí de Santiago, sinó també per donar a conèixer entitats i tradicions locals i promoure diferents activitats culturals al municipi. Un projecte amb l'epicentre a Ripollet, que vol suposar un impuls cultural i econòmic per a la ciutat, fet que ha agraït l'alcalde de Ripollet durant la seva intervenció. Osuna també ha reconegut "la voluntat de transcendir i anar més enllà de Ripollet" i ha destacat la presència ripolletenca al congrés, donat que també participarà en el congrés el Grup d'Estudis Ripolletencs. El regidor de Cultura, Oriol Mor, per la seva banda, ha reconegut a Santiago Guerrero la feina i perseverança per impulsar aquest projecte, que es porta gestant des de fa un any.

A banda del congrés, l'Associació Camí Ancestral de Santiago ha programat pel 17 de gener una conferència al Centre Cultural sobre tradicions i llegendes del Pirineu, a càrrec de l'escriptor i investigador Jesús Ávila Granados. El mes de març, preveu realitzar la primera sortida organitzada en autocar pel Camí Ancestral, des de Ripollet. I al maig, l'entitat vol celebrar una fira medieval al municipi.

El Congrés serà retransmès per internet i preveu comptar amb onze conferències sobre les diferents visions del que és i suposa el Camí de Santiago.

Els ponents seran:
· Amadeo Herreras Belled, doctor i escriptor
· Carlos Sánchez-Montaña, enginyer i investigador
· Consuelo Sanz de Bremond Lloret, investigadora
· Jesús Ávila Granados, autor i investigador
· Jesús Javier Corpas Mauleón, autor
· Juan Carlos Herreras Belled, investigador del Temple
· Luis Gutiérrez Perrino, President de la Federación de Asociaciones de Amigos del Camino · Mónica Arrizabalaga, periodista
· Santiago Guerrero García, President de l'Asociació Camino Ancestral de Santiago
· Conferència a càrrec del GEIIC, Grupo Español de Conservación
· Conferència a càrrec del GER, Grup d'estudis de Ripollet

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal