fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 20 de gener de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
En marxa les obres de recuperació de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de Molí d'en Xec -Medi Ambient- 16/12/2019

Aquesta és la segona de les 10 accions que l'Ajuntament té previst realitzar al riu, a curt i llarg termini

A finals de novembre es van iniciar els treballs del projecte de construcció d'un gual que permetrà travessar el riu Ripoll, des del camí del marge esquerre a l'alçada del Poliesportiu fins al polígon del Molí d'en Xec. El projecte també contempla la recuperació de l'ecosistema fluvial mitjançant la retirada de tots els elements que li són impropis, generant les condicions per afavorir la naturalització del riu Ripoll en la zona més propera al gual. Aquests treballs tenen un cost de 372.651,47 € i estan subvencionats en un 75% per l'AMB. Està previst que les obres estiguin finalitzades durant el primer semestre de 2020.

En marxa les obres de recuperació de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de Molí d'en Xec -Imatge 1-En marxa les obres de recuperació de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de Molí d'en Xec -Imatge 2-En marxa les obres de recuperació de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de Molí d'en Xec -Imatge 3-En marxa les obres de recuperació de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de Molí d'en Xec -Imatge 4-

Aquest projecte de recuperació s'ha iniciat a la mateixa zona del Molí d'en Xec on s'està realitzant la primera fase del projecte 'Recuperació ambiental del riu Ripoll', redactat per Naturalea i amb un cost de més de 130.000 €. Aquesta primera fase finalitzarà durant el primer trimestre de 2020 i restarà per executar la segona fase del projecte, tot just passada la zona del gual.

Una desena d'accions previstes
Aquestes actuacions són dues de les 10 accions projectades a la llera del riu Ripoll, que l'Ajuntament espera poder executar amb l'ajuda de l'ACA, l'AMB i la Diputació de Barcelona. Quant als projectes pendents d'execució, hi ha dues accions de retirada de canya. Una a la zona entre Barberà i Ripollet i una altra a la confluència amb el riu Sec de Cerdanyola del Vallès. Actuacions que seran assumides per l'ACA i el propi Ajuntament. A més, el segon trimestre de 2020 està previst que l'AMB faci el lliurament a l'Ajuntament del projecte executiu del gual del riu Sec, al parc Massot.

Entre les accions que encara no tenen finançament, hi ha l'actuació a la zona "entre ponts" i l'adequació de la resta de la zona del Molí d'en Xec. També està prevista una nova connexió per a enllaçar els municipis de Ripollet i Montcada a través de vies de mobilitat sostenible.

Fotos 1 i 2: estat de les obres el passat 12 de desembre de 2019
Foto 3: Projecte del gual de Molí d'en Xec
Foto 4: Projecte del gual del parc Massot

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal