fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet prepara una Festa Major més "scènica" que mai -Cultura- 05/07/2019

Endeguem la recta final dels preparatius de la Festa Major de Ripollet d'aquest any, que se celebrarà del 23 al 26 d'agost. Si bé les arts escèniques sempre han tingut un gran protagonisme en el programa d'activitats, en aquesta edició encara més, ja que la Comissió de la Festa Major ha treballat tenint present que 2019 és l'Any de les Arts Escèniques a Ripollet. Dansa, teatre, màgia, circ i molts estils musicals per a totes les edats omplen el programa de la Festa Major.

Ripollet prepara una Festa Major més "scènica" que mai -Imatge 1-

Pregó Scènica
En aquest sentit, el tret de sortida de la festa serà un pregó dedicat a l'Any Scènica, els detalls del qual s'aniran desvetllant a poc a poc. En acabar el pregó, al pati del Centre Cultural, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell proposa l'espectacle Big Drums a càrrec de Camut Band. Es tracta d'un espectacle multidisciplinari que barreja la percussió africana, el tap dance, la veu i el ball.

Divendres és el dia del flamenc i del rock. A les 22 hores a la plaça Molí, la Peña Flamenca La Macarena oferirà un festival flamenc amb Antonia Contreras i Maxi Martínez al cant, Juan Ramon Caro a la guitarra, la cançó espanyola d'Alejandro Conde i el ball del quadre flamenc Silvia Mor i el quadre Sentir Flamenco. També a les 22 h, però al Parc Pinetons, tindrà lloc la XXVI edició del Ripollet Rock Festival amb les actuacions de H.E.A.T., The Unity, Jolly Joker, Dekta, i Siroll. A més, divendres començarà la programació el Xiringo del COP, que l'entitat Associació Cultural El Local ha preparat per a l'escenari ubicat al parc de Gassó Vargas. Concerts, taller de circ, espectacle de màgia, i punxa discos locals seran algunes de les activitats que es dedicaran a l'Any Scènica.

Un dels escenaris que concentrarà gran part de la programació dedicada a l'Any Scènica serà l'ubicat a la plaça Clos, dins el Mercat de la Vinya, i que també comptarà amb una programació pròpia d'actuacions d'estils variats com el swing i el jazz.

En relació a la dansa, tindrem l'exhibició de dansa bollywood a càrrec de l'associació Bollywood Anaath, dins la festa Holi; les diverses mostres de country line dance; la classe oberta de zumba i balls de saló del gimnàs Duo Fitness i la marató de ball del Club esportiu Bunkay.

Enlorca't
Però no només la música serà important, sinó també la dansa i el teatre, a vegades impregnades de memòria històrica, com és el cas d'un dels actes centrals de la Festa Major, Enlorca't. Serà dissabte, a les 23 h, a la pl. Molí. Una iniciativa convocada pel col·lectiu Mai Més!, FAGC Ripollet, l'Aresta, Proud Ripollet i les associacions de veïns de Sant Andreu i Can Vargas. Enlorca't estarà format per dos espectacles que tindran la figura de Lorca com a protagonista: Nueva York en un poeta, de l'actor Alberto San Juan, sobre l'estada del poeta a Nova York; i El Silenci de Lorca, de las bailaoras ripolletenques Noelia España i Silvia Mor que s'uneixen per oferir una proposta escènica al voltant de la mort de Lorca, així com retre un homenatge a les persones afusellades durant la Guerra Civil. L'espectacle també comptarà amb la veu de Laura Marchal i la música i el toc únic de Juan Gallardo.

D'altra banda, com ja és habitual, l'espai del petit lector de la Biblioteca ubicat a la plaça de Pere Quart oferirà hores del conte, música per a nadons i diversos tallers.

Pel que fa als concerts, dissabte al parc Pinetons actuaran Jazzwoman, Tribade, la música electrònica de David Hidalgo i DJ Lunpens. I diumenge, el concert organitzat per Kanyapollet comptarà amb les actuacions de Gatillazo, Wild Mamas, Akantoide i Gamerox selector.

Finalment, com cada any, tindrem el confetti infantil amb Xiula Big Band, el confetti de veterans amb l'orquestra Krater i el ball del confetti amb The Txandals.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal