fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Mesures municipals davant l'onada de calor -Serveis- 03/07/2019

El Servei Metereològic de Catalunya alerta d'un nou episodi de temperatures extremes a finals d'aquesta setmana. Durant l'onada de calor de la passada setmana, que es va allargar fins aquest dilluns, l'Ajuntament va seguir els consells del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) del Servei de Salut Pública de la Diputació i del CatSalut, així com del protocol PROCICAT, activat per part del Departament d'Interior. A banda d'informar dels consells per l'onada de calor, des de l'Àrea de Drets Socials s'ha prestat especial atenció durant aquest període a col·lectius vulnerables, com ara els infants i la gent gran. Així, s'ha seguit el Protocol de Temperatures Extremes (TEX) del Servei Local de Teleassistència i s'ha repartit un total de 1.750 ampolles d'aigua i 30 pots de crema factor 50+ entre els infants i joves dels casals d'estiu.

Mesures municipals davant l'onada de calor -Imatge 1-

A més, aquest estiu es permet a les entitats de la comissió de casals d'estiu la utilització gratuïta de la piscina.Actualment, l'Ajuntament està treballant de forma transversal, amb les àrees de Salut, Cultura, Esports i Serveis Socials, en l'elaboració d'un Protocol local d'actuació en cas d'onades de calor. Amb l'objectiu de salvaguardar el benestar i la salut de la ciutadania, es tracta de proporcionar pautes, procediments organitzatius i d'actuació que donin resposta a les possibles situacions provocades per les altes temperatures. El protocol també ha de garantir mesures d'atenció immediata i de protecció que puguin evitar conseqüències lesives per a les persones. Es preveu que aquest Protocol es pugui activar a partir de 2020.

Pel que fa a les demandes de permetre l'accés gratuït a la piscina municipal a la resta de la ciutadania, l'Ajuntament estudiarà la possibilitat de permetre l'accés a persones majors de 65 anys, en cas de futures onades de calor aquest estiu. Aquest any no s'ha obert la piscina de forma gratuïta a tota la població per tal de garantir unes condicions de seguretat bàsiques a tots els usuaris, donat que la piscina té un aforament limitat i és una de les instal·lacions que més seguretat requereix. Diàriament, la piscina presenta una entrada molt nombrosa i, fins i tot, en moments puntuals, s'ha hagut de restringir l'accés per excés d'aforament, amb les molèsties que això comporta per als abonats habituals.

Tot i que Ripollet va ser del primers municipis del Vallés que va obrir la piscina gratuïtament a col·lectius vulnerables durant les onades de calor, l'impacte que va tenir sobre la població va ser mínim. El primer any només es van registrar 10 entrades. Cal recordar que molts ripolletencs i ripolletenques són abonats al Poliesportiu, més d'un terç de la població, i ja tenen l'accés inclòs en el seu abonament.

L'Ajuntament també recorda que existeixen altres instal·lacions municipals, com ara la Biblioteca, el Centre Cultural i el Casal d'Avis que són espais oberts a la ciutadania que poden servir per fer front a les altes temperatures mentre es llegeix un diari o es gaudeix d'una exposició.
NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal