fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Cultura- 07/05/2019

L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural, un document que marcarà cap a on s'han de dirigir les polítiques públiques culturals, de patrimoni i memòria històrica. Els encarregats de presentar el pla han estat el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals i el regidor de Cultura, Oriol Mor. Fontanals ha explicat que el pla "ha estat dut a terme per una empresa externa amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona durant aproximadament dos anys i que inclou tant la feina feta com nous plantejaments".

L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Imatge 1-L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Imatge 2-

Fontanals també ha explicat que el pla conté cinc línies de treball: Recerca acadèmica amb la Universitat Autònoma de Barcelona, identificació, preservació i manteniment de patrimoni, replantejament del museu, augment de la relació entre el patrimoni i els centres educatius, i el manteniment de les tradicions locals. Entre elles, es troba la recuperació de la memòria oral de la tradició de la vinya a Ripollet, que prendrà protagonisme durant la Fira de la Vinya, a la Festa Major. El regidor de Cultura, Oriol Mor, ha volgut fer una crida a la població que hagi tingut alguna relació amb la producció de vi i el cultiu de la vinya a Ripollet a principis del segle XX que s'acosti al CIP Molí d'en Rata per recollir el seu testimoni.

A més del pla, també s'han comunicat els propers actes culturals de l'Ajuntament: La Nit i el Dia Internacional dels Museus, el programa 'Benvinguts a Pagès', el Mercat de la Vinya i la Festa Major. La tècnica de Patrimoni de l'Ajuntament, Elena Vilalta, ha volgut recordar que la nit dels museus, que se celebrarà el dissabte 18, al CIP Molí d'en Rata, tornarà a posarà en valor la figura d'Emma Maleras amb la 'Joia del Museu', un verstit de concert que va anar modificant durant tota la seva carrera musical, i va ser donat a la col·lecció del museu per part de la deixeble de Maleras, Consol Grau.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal