fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Dia Internacional de la Dansa arriba a Ripollet carregat de propostes artístiques -Cultura- 03/05/2019

Arriba la 4a edició del Dia Internacional de la Dansa a Ripollet, que s'inaugurarà divendres, 3 de maig, amb les Màster Class de flamenc per a infants i adults. Dissabte al matí, el renovat pati del Centre Cultural acollirà un tastet de dansa, amb actuacions i classes de diferents disciplines, a càrrec d'entitats locals. A la tarda, el parc dels Pinetons serà l'escenari d'un itinerari de dansa per diferents punts de l'espai. A la nit, aquest mateix parc acollirà un espectacle piromusical de la mà del ripolletenc Manuel Osuna, creador del castell de focs de Festa Major i de piromusicals, com ara el de cap d'Any de Barcelona 2017 o el 40è aniversari del Teatre Lliure.

El Dia Internacional de la Dansa arriba a Ripollet carregat de propostes artístiques -Imatge 1-

El programa finalitzarà el dimecres, 8 de maig, amb Lo.Li.Ta, de La Taimada, a la Biblioteca Municipal. Es tracta d'una proposta que fusiona literatura i dansa, al voltant del personatge de la novel·la de Vladimir Nabokov.

El Dia Internacional de la Dansa 2019 està inclòs dins de l'AnyScènica i coorganitzat pels patronats de Cultura i Esports, Dansa Jove, Urban Show (Epidemic), SB Dance i Bunkay Dansa, a més de comptar amb la col·laboració d'una quinzena de col·lectius. El DID és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania. Enguany, pren especial rellevància, en ser una de les activitats destacades de l'Any de les Arts Escèniques 2019, amb un programa on la dansa es barreja amb la música i el foc, sobre nous espais escènics, buscats per a l'ocasió.

A la roda de premsa de presentació, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va descriure la jornada com "una ocasió especial perquè persones de totes les edats puguin compartir la passió per la dansa" i va voler remarcar la importància del piromusical. En aquesta mateixa línia, Noelia España, de Dansa Jove, va afegir que "acabar amb un espectacle que uneixi a tothom, mirant al cel, és perfecte i més si la persona encarregada és de Ripollet". Per la seva part, Juan López, d'Epidemic, va destacar la varietat d'estils que s'ofereixen any rere any i la il·lusió que els fa estrenar el nou pati del Centre Cultural, "on tindrem un escenari més ample i podrem ballar més còmodament".

L'edició d'enguany del Dia Internacional de la Dansa compta la col·laboració i participació d'Acció Fotogràfica Ripollet, Amics del Teatre, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, l'Associació Ripollet Country-Line Dance, Asociación Ballet Flamenco de Carmela, Cuadro Andaluz de Ripollet, Diverfit, Duo Fitness, Escola de Dansa Odette, Gimnasio Gali, Graceland Escuela de Baile innedit Dance Complex, La Careta Teatre, Line Dance Palau Ausit i Racons per Gaudir.

Cal recordar aquest passat mes d'abril, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell també es va sumar a la commemoració del DID, amb l'espectacle de la Companyia IT Dansa i la programació infantil del teatre municipal, que va acollir un espectacle familiar de música, dansa i teatre de la Cia. La petita Malumaluga.

T.M.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal