fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
CCOO alerta de sobrerràtio d'alumnes a les aules de primària de Ripollet -Educació- 12/03/2019

Comissions Obreres del Vallès Occidental denuncia la situació de sobrerràtio (més de 25 alumnes) a les aules de Ripollet. En el cas de la primària, Ripollet en té un 47% més, que es correspon a 12 alumes. Casos similars es troben a altres poblacions del Vallès com Barberà (46%), Montcada (51%), Palau (39%), Rubí (50%), Sabadell (46%), Sant Cugat (41%) i Terrassa (52%). Més d'un terç (42%) de les aules del Vallès viuen aquesta situació.

CCOO alerta de sobrerràtio d'alumnes a les aules de primària de Ripollet -Imatge 1-

Pel que fa a la sobrerràtio de secundària, que es calcula per sobre dels 30 alumnes, Ripollet no hi figura, però sí que ho fan Cerdanyola (35%), Matadepera (38%), Montcada (33%), Palau (62%), Rubí (41%), Sabadell (45%) i Terrassa (57%).

Aquesta informació arriba després d'una reunió del Servei Territorial del Departament d'Ensenyament del Vallès Occidental amb les CCOO Vallès Occidental, el passat 12 de desembre de 2018, on es van presentar les dades que s'exposen prèviament. CCOO, a través d'un comunicat de premsa, assegura que "cal un canvi radical de posicionament dels darrers governs de la Generalitat[...] on es fomenti la competitivitat entre els centres per triar un determinat alumnat".

Per això, han anunciat que proposaran als grups parlamentaris catalans que s'elabori "la normativa corresponent per tal de reduir les ràtios de les aules catalanes, gradualment, començant el curs vinent". Segons aquesta normativa, a les noves aules d'Educació Infantil i Educació Primària, el màxim nombre d'alumnes hauria de ser de 20, a les d'Educació Secundària obligatòria 25, i a les d'Educació postobligatòria 30, permetent alhora tots els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat del procés educatiu i la seguretat de tota la comunitat educativa.

NP / A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal