fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Ple Extraordinari per l'aprovació de les Ordenances Municipals del 2019 -Plens- 07/11/2018

Aquesta tarda, a les 19:30 h, s'ha convocat un Ple Extraordinari per votar les noves Ordenances Municipals del 2019. La primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, ja va presentar els punts més importants d'aquesta mesura en una roda de premsa celebrada el dilluns. La novetat més important és la reducció de l'IBI en un 2,5%, i l'eliminació d'una part important del copagament del servei de teleassistència, entre d'altres.

Ple Extraordinari per l'aprovació de les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 1-
La rebaixa de l'IBI suposarà entre uns 150.000 i uns 200.000 € menys d'ingressos per a l'Ajuntament. Aquests canvis no afectaran el balanç general dels ingressos, ja que s'han modificat alguns impostos i millorat el redactat d'alguns altres per compensar les rebaixes.

La regidora d'Hisenda va expressar que l'Ajuntament de Ripollet té uns ingressos inferiors a altres pobles amb una població similar, i que "si volem fer polítiques redistributives, de manera que amb els diners de tots es pugui ajudar als que menys en tenen, quan s'abaixa un impost com l'IBI, se n'han d'apujar uns altres". Aquest acord arriba per sorpresa, després que l'any passat ja no s'arribés a presentar, i amb la vista posada a les pròximes eleccions municipals.

Apujada de l'ITMV i noves taxes
A banda de l'IBI, s'han modificat diversos impostos, com el dels vehicles de tracció mecànica (ITMV), que augmentarà en un 2,5%; l'impost sobre les terrasses dels establiments, que s'encarirà a determinats punts, i es crearà un impost sobre elements fixs.

També s'establirà una taxa d'utilització de 50 € de l'aula de cuina del Mercat Municipal per activitats amb ànim lucratiu, amb un descompte del 50% per als paradistes. Les activitats culturals i sense ànim de lucre podran fer servir l'espai de manera gratuïta. A més, es proposarà la utilització de les parades buides del mercat, a preu reduït, si es fan servir com a obrador, per aquells paradistes que vulguin elaborar els seus productes de cara al públic, o fer degustacions.

Una modificació considerable és la de la Policia Local, que ara cobrarà el transport d'aquells conductors que superin el límit d'alcoholèmia als controls, i vulguin fer-se la prova a un hospital. En horari nocturn, i cap de setmana, aquells conductors que demanin el trasllat hauran de pagar fins a 89 €, inclòs el quilometratge. En una línia similar, el preu de la retirada de vehicles augmentarà per aquells de més de 3.500 kg, fins a 900 €.

Més equanimitat en el servei de teleassistència
Quant a la reducció del copagament de teleassistència, es passarà de comptar la renda familiar, a la renda individual, de manera que aquelles persones que tinguin uns ingressos inferiors a 580 € no hauran de pagar el servei. A més, els jubilats i pensionistes, que ja gaudien de l'excepció de l'impost de recollida de residus, ja no hauran de presentar la seva documentació cada dos anys.

Aquests pactes han arribat de la mà de tots els grups municipals excepte el PP, de manera que s'espera que hi hagi la majoria simple per aprovar les Ordenances al Ple Extraordinari d'aquesta tarda.
El Ple començarà a les 19.30 h i es podrà seguir en directe per Ripollet Ràdio (91.3 FM) i en videostreaming al canal Ripollet TV a YouTube.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal