fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Tornen els "Espais amb encant", un itinerari de (re)descoberta del patrimoni del municipi -Cultura- 01/06/2018

Coincidint amb la celebració del Corpus, aquest diumenge 3 de juny, arriba una nova edició dels "Espais amb encant". L'objectiu de l'Ajuntament de Ripollet, amb aquest esdeveniment, és mostrar l'encant patrimonial i històric del nucli antic del municipi. Per això, es mostren diferents racons i edificis que, potser, passen desapercebuts o no estan a l'abast de la ciutadania.

Enguany, són deu els espais que formen part del recorregut: la plaça d'en Clos, la seu de la Societat Coral "El Vallès", la baixada del carrer del General Prim, l'antiga capella de l'escola FEDAC Ripollet, la baixada dels Corbs, Can Buxó, el pati de l'Ajuntament, l'Església de Sant Esteve, la plaça de l'Onze de Setembre i el número 9 del carrer del Doctor Figuerola. Com a novetat, s'incorpora a la celebració la Xamuskina, la bèstia popular nascuda el dia de Sant Jordi i inspirada en els dracs centenaris de la Torre de l'Argentera, que serà a la plaça d'en Clos.

Tornen els "Espais amb encant", un itinerari de (re)descoberta del patrimoni del municipi -Imatge 1-Tornen els "Espais amb encant", un itinerari de (re)descoberta del patrimoni del municipi -Imatge 2-

El programa d'actes, que es desenvolupa majoritàriament d'11 a 14 h, compta amb la participació de veïns i veïnes que obren les portes de casa seva i entitats que oferiran una mostra de la seva activitat. És el cas, per exemple, de l'Escola de Música oferirà dos tallers de veu, a les 11.45 i les 12.30 h, a la plaça d'en Clos, i els concerts "Música amb encant", d'11.30 a 13.30 h, a la baixada del General Prim i al pati de l'Ajuntament. Mentrestant, la Societat Coral "El Vallès" oferirà una jornada de portes obertes a la seva seu. També durant el matí, Bun-kay Dansa i Amics del Teatre oferiran una mostra de dansa i poesia a Can Buxó.

Són dues les exposicions que es podran visitar als "Espais amb encant": FEDAC Ripollet presentarà la mostra "125 anys en camí" a la seva escola i, al carrer Doctor Figuerola, número 9, es podrà visitar l'exposició "Carruatges en miniatura de Pere Navinès".

L'Associació Cultura i Tradició, que celebra el Corpus amb les seves catifes florals, prepararà les seves tradicionals enramades, a la plaça de l'11 de setembre, i "L'ou com balla" a l'Església de Sant Esteve.

S.R.
(Foto d'arxiu: "Espais amb encant" 2017)



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal