fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
El curs vinent es tancarà una línia de P3 a l'Escola Els Pinetons -Educació- 16/03/2018

El Departament d'Ensenyament ha decidit no ofertar una de les tres línies de l'Escola Els Pinetons pel curs 2018-19, tal com va comunicar el director general de Centres Públics, Antoni Massegú, durant la reunió mantinguda el passat 8 de març amb l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i el regidor d'Educació, Oriol Mor. A la reunió, a petició del consistori, es va tractar la massificació als centres públics de Ripollet, des dels punt de vista de P3, però també de secundària, on la Generalitat no es mostra favorable al projectes d'instituts escola.

El curs vinent es tancarà una línia de P3 a l'Escola Els Pinetons -Imatge 1-

Oriol Mor ha explicat que, pel que fa a P3, van demanar a la Generalitat la baixada de ràtios, enlloc del tancament d'una línia, però la resposta de Massegú va ser que, almenys enguany, no es podien saltar l'acord amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya de deixar les ràtios a 25 nens per aula i baixar a 22 als centres d'alta complexitat que ho acordin. Massegú, a més, va obrir la porta a crear una comissió tècnica per abordar la realitat de Ripollet.

Així, pel curs vinent, es tancarà una línia de P3 a Els Pinetons. Decisió, a més, reforçada per un acord dels directors de les escoles públiques. Mor, per la seva part, assegura que "nosaltres continuarem treballant per a que l'any vinent puguem aconseguir aquesta baixada de ràtios", tot recordant que el tancament de la línia a Els Pinetons no és definitiu per a la resta de cursos, ja que l'any vinent es preveu que la demanda augmenti.

Quant a secundària, l'Ajuntament demana la implementació dels instituts escola, però la Generalitat també ha respost que enguany és impossible i que esperaran a que passi el període de preinscripció per tal de decidir si s'instal·len mòduls a l'institut Can Mas. El director de Centres Públics, però, no va descartar estudiar la viabilitat dels projectes, així com la creació de nous espais de secundària a través de la comissió tècnica entre Ajuntament i Generalitat. El regidor d'Educació assegura que "estem treballant pel mandat de Ple que és que s'estudiï la viabilitat de les dues propostes d'institut escola i treballarem per donar suport a les famílies que ho demanin". En aquest sentit, Mor ha valorat positivament que el dia de la reunió, a les portes del Departament d'Ensenyament, haguessin protestant famílies de diversos centres públics de Ripollet, "perquè ajuden a fer visible una problemàtica".

Foto: AFI El Martinet

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal