fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Educació- 29/05/2017

Amb una pluja de confeti llençada pel grup d'animació La Tresca i la Verdesca va finalitzar "El Martinet es fa gran", una festa per compartir entre tota la comunitat educativa i amb tot Ripollet dues demandes del centre: la remodelació del jardí de l'escola i el projecte d'escola-institut. La festa també va comptar amb berenar, diverses actuacions i la lectura d'un manifest. Durant la jornada es va aprofitar per continuar recollint signatures entre els assistents i vendre diversos productes de marxandatge.

El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Imatge 1-El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Imatge 2-El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Imatge 3-El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Imatge 4-El Martinet celebra una festa per reclamar l'escola institut i el seu projecte de jardí -Imatge 5-

Espais exteriors sense ciment
Pel que fa al projecte de jardí, ja quan es va construir l'escola, l'equip de Mestres va demanar no encimentar les zones exteriors de l'escola, amb la intenció que fossin jardins, en coherència amb el projecte pedagògic. Aquesta proposta es va rebutjar i des del Departament es va imposar la construcció de la zona cimentada. Al llarg de 14 anys s'han fet diversos intents per treure aquest ciment, però tots han estat denegats. Fins i tot el curs passat es va crear una comissió formada per Mestres, pares i mares, arquitectes i enginyers elaborant un projecte que suposava eliminar el ciment i enjardinar tota la zona incloent-hi un espai d'arbres i arbustos, laberint, estructures motrius pel joc, i una casa de natura. Un projecte que, tot i que el govern municipal ho va recolzar, des de Serveis Territorials del Vallès Occidental no van autoritzar. Des de l'escola asseguren que ampliar el seu jardí a la zona cimentada és una qüestió de salut i benestar dels infants, a més de contaminació ambiental i acústica, pedagògica i de sostenibilitat. És per això que tornen a demanar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat el permís per retirar la zona cimentada del jardí de l'escola.

Escola-institut El Martinet
De la mateixa manera que aquesta escola vol fer créixer el seu jardí, també vol ampliar la seva oferta educativa cap a l'educació secundària. Des d'El Martinet asseguren que la situació de l'educació secundària al municipi de Ripollet és força complicada, amb un alt índex de repetidors i abandonament escolar. Després de la negativa del Departament d'Ensenyament de construir el 4t institut, reduir espais i doblar aules als instituts públics i concedir una línia de secundària a una escola concertada, El Martinet demana poder convertir-se en escola-institut. Els motius principals són els de donar continuïtat al seu projecte educatiu i pedagògic, ampliar l'oferta al municipi i ajudar a reduir les ràtios, entre altres beneficis. Actualment, membres de la comissió de l'AFI que treballen per l'escola institut estan mantenint una ronda de contactes amb les diferents forces polítiques del municipi per tal d'aconseguir suports, a més de reunir-se amb l'AFA d'Els Pinetons, un altre centre públic que també reclama poder tenir un institut-escola.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal