fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 24 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta un llibre per reivindicar la figura de Montserrat Roig -Cultura- 20/04/2017

La periodista i escriptora Aina Torres va presentar el 19 d'abril el seu llibre Monserrat Roig, la mem˛ria viva. L'acte va tenir lloc al Centre d'Interpretaciˇ del Patrimoni MolÝ d'en Rata. L'obra Ús una reivindicaciˇ de Montserrat Roig des de les perspectives del feminisme, la literatura, el periodisme i la mem˛ria hist˛rica. El volum inclou documents privats com cartes manuscrites, fotografies i, fins i tot, les primeres lÝnies de la darrera novelĚla que Roig va comenšar abans de morir.

Es presenta un llibre per reivindicar la figura de Montserrat Roig -Imatge 1-

L'autora tambÚ va explicar que el llibre inclou anŔcdotes dels primers reportatges periodÝstics elaborats per Roig i de com va influir en periodistes actuals com M˛nica Terribas, que ha elaborat el pr˛leg del llibre. En l'aspecte biogrÓfic, Torres va revelar les influŔncies familiars de Roig i com va comenšar a escriure a la universitat al mateix temps que militava al PSUC.

Segons l'autora, a Roig no li va ser fÓcil ser escriptora i mare. Tot i aix˛, va escriure cinc novelĚles, dos reculls de contes i diversos assajos. Per˛ tambÚ va excelĚlir en el periodisme escrit i televisiu, sent una de les primeres dones a dirigir un programa d'entrevista a Televisiˇ Espanyola "fins que li van censurar el programa per temes polÝtics".

A parer de Torres, Roig va morir pensant "que era menystinguda a casa seva". En aquest sentit, l'escriptora va lamentar que actualment l'obra de Roig no s'estudi´ als instituts catalans ni tampoc a la facultat de Periodisme.

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal