fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Juanma Jaime explica la seva experiència al camp de refugiats d'Idomeni -Política- 20/04/2017

La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir el 19 d'abril a la tarda per assistir a la xerrada de Juanma Jaime, voluntari de Bomberos en Acción, qui va relatar la seva experiència en els camps de refugiats a Grècia. L'acte estava organitzat pel PSC de Ripollet i va ser presentat per Luis Tirado, primer secretari dels socialistes ripolletencs.

Juanma Jaime explica la seva experiència al camp de refugiats d'Idomeni -Imatge 1-

Tirado va iniciar l'acte explicant que la xerrada havia estat a punt de susprendre's perquè coincia amb l'acte d'homenatge a Carme Chacón que es realitzava en aquells moments a Barcelona. Però, segons Tirado, Chacón no hagués volgut que se suspengués l'acte. No obstant això, es va guardar un minut de silenci en record a l'exministra de Defensa abans d'iniciar la conferència.

Juanma Jaime, militant socialista de Sabadell, va iniciar la seva xerrada explicant com l'acord entre la Unió Europea i Turquia per no deixar passar cap refugiat a Europa li va remoure la consciència i va decidir fer-hi alguna cosa. Desplaçat al camp d'Idomeni, va col·laborar en el repartiment de menjar fresc a una multitud afamada formada per famílies sirianes, iraquianes i afganeses.

Jaime, que va ser molt crític amb la postura de la Unió Europea i de Turquia davant els refugiats, va explicar la "trampa legal" que manté les persones que fugen de la guerra en terra de ningú, amb el mar a les esquenes i amb les tanques al davant.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal