fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Comença el curs escolar 2014-2015. Entrevista amb la regidora d'Educació Maria del Mar Viera -Educació- 02/09/2014

Ha acabat el curs i mentre millers de nens i joves gaudeixen de l'estiu, l'Ajuntament ja té la vista posada en el mes de setembre. El curs vinent hi haurà una nova aula de primària a l'escola Tatché, una nova línia de secundària concertada i dues més als instituts públics. Un curs que s'afronta amb diverses preocupacions, com ara la delicada situació de les escoles bressol públiques i la manca de previsió de la Generalitat pel que fa a les places de secundària a Ripollet. D'altra banda, una vegada més s'aprofitaran les vacances escolars per a fer obres i millores a diversos centres.

Comença el curs escolar 2014-2015. Entrevista amb la regidora d'Educació Maria del Mar Viera -Imatge 1-

Ha acabat el curs. Quina valoració en fa?
La valoració és bona, tot i que ha estat un curs bastant intens. Tots sabem les èpoques que estem patint, les retallades, com està el tema de l'educació, però tot i això, crec que hem acabat un curs amb normalitat i ara és qüestió de planificar i pensar en el curs vinent.

L'òrgan que coordina les escoles a Ripollet és el Consell Escolar Municipal. Quins temes destacats han tractat aquest curs?
El tema principal és el de la necessitat de places de secundària, el curs vinent no, el següent. L'Escola Els Pinetons farà el curs de sisè el curs 2014-2015 i, per tant, són tres línies que necessiten ubicar-se als centres de secundària que tenim, davant la negativa de la Generalitat de construir el quart institut. Al respecte, hem anat informant de les notícies que ens arribaven des del Departament i de les reunions que hem mantingut amb el director de Serveis Territorials i el que hem pogut avançar és que es faran obres d'ampliació als centres. Es començarà aquest estiu amb obres d'ampliació a l'institut Can Mas i s'iniciarà la redacció del projecte de les obres de modificació i ampliació de l'institut Palau Ausit. A Can Mas es convertiran dues aules de tecnologia molt grans i s'aprofitarà un espai de porxo que no s'utilitzava per fer cinc aules. I al Palau Ausit encara no sabem com serà aquest projecte però des del Departament ens han comentat que ens trucaran per explicar-nos-ho. Des del Consell Escolar el que hem demanat en repetides ocasions és que ens donin una planificació clara de les obres, de les aules que es faran, dels nois que entraran i això, de moment, encara no ens ho han donat. Quant a la resta de punts, sempre es fa seguiment dels serveis que s'ofereixen a les escoles, com ara menjador, neteja, manteniments i sempre s'informa de qualsevol novetat que hi hagi al respecte.

Aquest curs hem assistit al naixement de la Plataforma d'AMPA del municipi. S'ha reunit amb ells?
Sí. Hem tingut diferents converses. Jo crec que la participació i dels pares sempre és positiva, sempre i quan anem en la mateixa línia. Jo entenc la preocupació dels pares i les seves reivindicacions i que per la seva part vulguin fer la seva pressió, però tenim clar des del consell escolar que la comunitat educativa ha d'anar tots a una, perquè així tindrem més garanties de poder tenir èxit i així els hi hem comentat.

La seva reivindicació és el 4t institut.
Sí. Ells van més a aquesta via. És respectable aquesta opinió i crec que fan el correct. Si ells creuen que aquesta és l'opció, fer força en aquest sentit. Però hem de tenir clar que el que el municipi necessita és una resposta quant a la necessitat de places i la Generalitat ha de garantir que si un noi o noia vol una plaça de secundària en un institut públic la pugui tenir.

I com valora la línia de secundària al FEDAC Ripollet?
Tot aquest tema, la veritat és que no ens ha agradat com s'ha fet. La informació no ens va arribar a temps ni de manera directa. Nosaltres som de l'opinió que tots els esforços econòmics han d'anar cap a l'escola pública i, en aquest sentit, no hi estem d'acord. Teníem dues aules de concertada de secundària al municipi. Amb això ja tenim tres i crec que la pública és qui es mereix realment tots els esforços de les administracions.

Es queixen de la manca de planificació de la Generalitat.
Sí. Perquè la Generalitat ens va donant la informació amb contagotes i nosaltres el que volem és tenir una planificació del que seran les ampliacions i de què representarà això per encabir la necessitat de places de secundària al municipi. Ja ho hem demanat en repetides ocasions.

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya ha reclamat a la Generalitat els pagaments pendents de les escoles bressol municipals. Quina és la situació a Ripollet?
La situació a Ripollet és igual que a qualsevol altre municipi. El tema de les escoles bressol s'està convertint en un drama, perquè no és una educació obligatòria i la Generalitat no vol agafar aquesta responsabilitat. Hem estat els ajuntaments els que hem fet nostre aquest tema i ens trobem que amb els convenis signats la Generalitat no està complint amb els pagaments. També ens trobem en un moment en què les famílies tenen dificultats econòmiques, en què la natalitat baixa i per tant les escoles bressol estan una mica en la corda fluixa. Aquí, la Generalitat no només hauria de reprendre els pagaments que té pendents, sinó que també s'hauria de prendre l'educació de 0 a 3 com un tema seriós i una competència seva.

De cara al curs vinent, quines novetats es preveuen?
Pel que fa a primària, tindrem tots els grups de les escoles de P3 plens, amb una ràtio bastant bona, però necessitarem una aula extraordinària que es posarà a l'escola Tatché, tot i que en un principi s'havia dit de posar-la al Ginesta. Per donar resposta a les necessitats de l'escola, des de l'Ajuntament els farem unes obres, que són una millora de finestres, uns lavabos i també la pintura d'algunes aules. Pel que fa a la secundària, els tres instituts podrien agafar la quarta línia, però el curs vinent només Can Mas i el Lluís Companys tindran 4 línies i el Palau Ausit es queda amb 3.

Quines altres obres es faran a l'estiu?
També es faran obres a l'Escursell, on s'està fent tota una tasca amb el tema del clavegueram, perquè ens hem trobat que les arrels dels arbres havien envaït l'espai del clavegueram i s'acumulava tota la brutícia i donava molts problemes. Aquesta serà l'obra estrella de l'estiu. Conviurà amb el casal d'estiu, però en principi no ha d'haver-hi cap problema. També aprofitarem per fer petites millores a la resta d'escoles.

Quins serien els seus desitjos de cara al curs vinent?
Tinc molts. El principal és que es mantinguin els recursos, tant humans com econòmics, necessaris per a les escoles, per tal que el curs pugui desenvolupar-se amb normalitat. Demanar la planificació, que tot el municipi l'està demanant i que crec que és important. I un desig exprés per les escoles bressol, si us plau, que se les prenguin seriosament, que ens han costat molts esforços als ajuntaments.

Per Reme Herrera



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal