fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat -Economia- 05/05/2021

Des de fa més d'un any, la Unió de Comerciants de Ripollet encapçala un equip que treballa per a la digitalització del comerç de la nostra ciutat. Des de l'Ajuntament de Ripollet s'ha col·laborat amb aquesta iniciativa, fent el seguiment de la creació i implantació de la plataforma de comerç electrònic Cliccat, donant suport a la UCR en la seva immersió en el comerç electrònic. Cliccat suposa "una enorme oportunitat pel petit comerç, que de forma individual no podria accedir a la xarxa", segons ha explicat el president de la UCR, Sergi Vera, aquest matí en roda de premsa, al costat del gerent de Digitalcat, Ivan Mondéjar, i de la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler.

Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat -Imatge 1-

La plataforma Cliccat és l'aparador digital de milers de negocis locals, nascuda "de l'esforç cooperatiu de més de noranta associacions de comerciants d'arreu del territori". Es tracta, com ha explicat el seu responsable, d'una aposta per les compres km 0 i pel comerç de proximitat d'arreu de Catalunya, posada en marxa ara fa tres mesos i en plena fase d'expansió. En aquests moments, hi ha visibles comerços de 15 associacions, entre elles la Unió de Comerciants de Ripollet, que ha participat en la comissió gestora de la plataforma des de l'inici.

Són quatre els comerços locals que ja venen a través de Cliccat i tres més estan fent el procés de digitalització, tot i que són 15 els establiments que s'han mostrat interessats i ja han rebut la formació necessària, amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. Des de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic s'han destinat prop de 5.000 € a formació, tant sobre la plataforma com sobre diferents eines d'ofimàtica que els ajudés en aquesta procés de digitalització.

La tinenta d'alcalde d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler, ha destacat la feina realitzada pel Sergi Samper, expresident de la UCR, qui va involucrar-se des de l'inici en el grup motor que ha treballat per fer aquesta plataforma. Caler també ha explicat, quant a la promoció del comerç local, que el següent pas serà estudiar com vincular la fidelització dels compradors amb la Targeta Més, per tal que puguin obtenir promocions i descomptes. La regidora, a més, ha avançat que l'Ajuntament està treballant en la digitalització del Mercat Municipal, subvencionant la creació d'una plataforma on els paradistes puguin vendre els seus productes en línia.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal