fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Ripollet Vital comença a definir les línies d'actuació -Economia- 30/10/2020

Cultura i Patrimoni, Agroecologia, Educació i Inclusió i Economia Local són els quatre eixos que es definiran durant la segona fase del projecte.

El passat dissabte, 24 d'octubre, una vintena de tècnics i regidores dels diferents àmbits de l'Ajuntament de Ripollet van participar en la primera sessió virtual d'un procés participatiu de desenvolupament econòmic i social local, sota la coordinació i dinamització de l'Eixida cooperativa, en el marc de la segona fase del projecte Ripollet Vital. La sessió també va comptar amb membres de la cooperativa d'integració social L'Olivera, que fa més de 40 anys que treballa en el món del vi i l'oli. L'objectiu d'aquest procés és definir els quatre eixos de treball establerts en la primera sessió i que són la Cultura i el Patrimoni, l'Agroecologia, l'Educació i la Inclusió i l'Economia local.

Ripollet Vital comença a definir les línies d'actuació -Imatge 1-

El finançament i la comunicació són dos aspectes que també s'aniran treballant transversalment en tots els projectes que es proposin de cada línia d'actuació. Les pròximes setmanes hi ha programat un itinerari amb diferents sessions telemàtiques participatives. Aquestes serviran per a desenvolupar unes taules inter departamentals, amb agents vinculants dels diferents sectors del territori i l'elaboració de propostes que es recolliran en un dossier final. Es preveu que tot aquest procés finalitzi el mes de desembre per tal que l'any vinent es pugui aconseguir el finançament necessari per a portar alguns dels projectes a terme.

Ripollet Vital té com a finalitat la recuperació del patrimoni cultural i econòmic de la vinya a Ripollet com a instrument pel desenvolupament econòmic i social local. El seu referent és el Mercat de la Vinya de Festa Major, impulsat des de la regidoria de Patrimoni, que ara passarà a ser una activitat més dintre de la planificació dels diversos projectes coordinats i ara coordinat des de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic.

La primera fase del Projecte va finalitzar el passat mes de març, amb els resultats de l'informe "Recuperació del Patrimoni local entorn a la Vinya a Ripollet". Ara, Ripollet Vital es planteja com un projecte innovador i estratègic global, amb una mirada econòmica social, i amb accions en tots els àmbits municipals (cultura, patrimoni, medi ambient, educació, serveis socials, ocupació, formació, comerç, emprenedoria), que apropi el passat vitivinícola a la ciutadania, però que alhora, també els proporcioni oportunitats de futur.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal