fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Nova línia d'ajuts per a autònoms i pimes de la restauració i l'estètica afectades per la COVID-19 -Economia- 28/10/2020

A partir d'aquest dimecres ja es poden demanar les subvencions de fins a 1.500 €, d'un paquet de 40 milions d'euros, per contrarestar la disminució dràstica de la facturació pel tancament temporal dels establiments.

Aquesta nova línia de subvencions convocada pel Govern de la Generalitat està dirigida als professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos els d'establiments col·lectius com centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d'un centre d'estètica i bellesa, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. L'Ajuntament de Ripollet, a través del departament d'Empresa i Comerç de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic, ofereix suport i assessorament en la sol·licitud de la subvenció, que es pot tramitar a partir d'aquest dimecres, 28 d'octubre.

Nova línia d'ajuts per a autònoms i pimes de la restauració i l'estètica afectades per la COVID-19 -Imatge 1-Nova línia d'ajuts per a autònoms i pimes de la restauració i l'estètica afectades per la COVID-19 -Imatge 2-

La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s'eleva a 40 milions d'euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L'import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. Són subvencionables, les despeses fixes d'estructura (lloguer, subministres, compra de productes/mercaderies, despeses de gestoria, inversió en transformació digital pel foment de la venda on-line, etc) i qualsevol despesa que s'hagi tingut des de l'1 de gener de 2020, fins al 31 de desembre del 2020, de la qual es tingui una factura. Els sous i salaris i les amortitzacions i rentings no són subvencionables.

El criteri d'atorgament de les subvencions serà l'ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, i el termini de presentació de les sol·licituds serà de quinze dies hàbils o fins a exhaurir la dotació pressupostària. La resolució de concessió es notificarà a la persona interessada mitjançant la seva publicació al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

La presentació de les sol·licituds només es pot fer de forma telemàtica i cal disposar de certificat electrònic. Recordem que aquelles persones que no disposen de certificat electrònic, poden demanar-ne un o utilitzar el servei de funcionari habilitat de l'OAC, que habilita a tots els funcionaris a actuar com a representants d'aquelles persones que hagin de presentar documentació i no disposin d'identificació electrònica.

La sol·licitud es pot tramitar a través dels següents canals:
Canal Empresa.  
Web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.  
Web del Departament d'Empresa i Coneixement

Els passos a seguir són els següents:
Pas 1. Descarregar el formulari (model normalitzat)
Pas 2. Emplenar formulari
Pas 3. Enviar el formulari amb els documents adjunts: una declaració responsable i fotos de la façana i de l'interior de l'establiment.

Per a assessorament i suport en la sol·licitud de subvencions, poden contactar amb Desenvolupament Econòmic a través dels correus electrònics empresa@ripollet.cat i comerciutat@ripollet.cat o del telèfon 935 807 642.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal