fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Suport de l'Ajuntament de Ripollet a l'hostaleria local -Economia- 21/10/2020

L'Ajuntament, conscient de l'afectació que les noves mesures aprovades pel govern de la Generalitat per contenir la COVID-19 suposen pel sector de l'hostaleria, els ha expressat el seu suport i la seva voluntat d'ajudar-los en la mida que sigui possible. El passat dilluns, la regidora d'Empresa i Comerç, Txell Caler, acompanyada del coordinador de Desenvolupament Econòmic, van reunir-se amb Jordi Moya, president de la junta poblacional de Ripollet del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental a Ripollet per tractar sobre la seva situació. En base a les seves demandes, l'Ajuntament s'ha compromès a realitzar accions de dinamització, tant a curt com a mig termini, per tal de complementar la part d'ajudes econòmiques anunciades per la Generalitat.

Suport de l'Ajuntament de Ripollet a l'hostaleria local -Imatge 1-

Així, a curt termini, l'Ajuntament s'ha compromès a donar difusió d'aquells establiments que continuïn oberts per a comandes a domicili o de recollida al local, que és l'única activitat permesa. Aquells establiments que vulguin que se'ls inclogui en el llistat, han de posar-se en contacte amb comerciutat@ripollet.cat. A mig, termini, l'Ajuntament també estudiarà altres accions de col·laboració i dinamització.

Des del sector de l'hostaleria local, que considera desproporcionada la mesura de tancar, Moya va explicar que la situació econòmica de molts bars i restaurants ja està prou malmesa i alguns no saben si podran tornar a aixecar les persianes un cop finalitzin les restriccions. També assegura que han avisat amb poc temps i molts negocis tenen una quantitat de gènere que se'ls farà malbé.

Quant a les ajudes anunciades per la Generalitat, ahir dimarts es van aprovar mesures d'urgència per pal·liar la restriccions de la pandèmia de la COVID-19, de les que se'n podran beneficiar autònoms, pimes, microempreses i comerços dels sectors de restauració, estètica i bellesa. Es tracta d'ajuts directes, línies de crèdit i reducció dels lloguers que l'Ajuntament espera que ajudin a pal·liar la situació dels sectors afectats.

AJUTS DIRECTES: Per un valor total de 40 Milions d'€ per a despeses, amb un màxim de 1.500€ per beneficiari per a pimes, autònoms i microempreses que treballin als sectors de la restauració, estètica i bellesa.

LÍNIES de CRÈDITS: ICF i Avalis per un valor de 20 Milions d'€, amb un màxim de 15.000€ per sol·licitant per a persones autònomes i microempreses del sector restauració, amb la màxima rapidesa en la concessió.

REDUCCIÓ dels LLOGUERS: D'un 50% un cas de suspensió de l'activitat i proporcional en cas de restriccions parcials, amb repartiment de costos compartit entre arrendadors i arrendataris.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal