fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 22 d'octubre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Economia- 28/07/2020

Prop de 300 persones, moltes d'elles de la plantilla de Sintermetal, s'han manifestat aquest matí pels carrers de Ripollet per protestar contra el tancament de la fàbrica anunciat per l'empresa. Amb càntics com "Sintermetal en lluita" o "Sintermetal no es tanca", els manifestants han recorregut la vila recordant també els noms dels responsables tant de la planta com del grup Motherson, propietària de Sintermetal. Durant la marxa, a més, els manifestants duien mascaretes i s'ha anat recordant amb megàfons la importància de deixar distàncies de seguretat entre persones.

El president del Comitè d'Empresa, José Beltrán, ha valorat molt positivament la resposta de la població a la crida a la manifestació, "en una època en què molta gent està de vacances. La fàbrica té un torn sencer de vacances però la majoria s'han quedat per poder ser a la manifestació i a les protestes que fem a la porta de l'empresa". Des d'aquest dilluns els treballadors estan realitzant aturades en la producció de dues hores en cada torn, de 10 a 12 h i de 15 a 17 h.

Entre els manifestants hi havia representants polítics i institucionals, entre ells l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, que ha considerat que ha criticat "la poca transparència envers l'Ajuntament i les institucions que té l'empresa", així com els motius que s'exposen pel tancament. Osuna també ha apuntat que l'empresa s'aprofita del context ofert per la reforma laboral, pel que és "necessari" que el consistori doni suport a la lluita "per mantenir tots els llocs de treball al municipi" i evitar uns acomiadaments que serien "una notícia dolentíssima" per Ripollet. També hi havia representació d'Esquerra Republicana i Jovent Republicà, que la setmana passada van sol·licitar al Parlament la compareixença del Comitè d'Empresa. Per part del grup d'ERC la seva presidenta, Lurdes Serra, ha recordat el paper del seu partit "estant al costat dels treballadors, al carrer amb ells des del primer dia".

JPL

Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 1-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 2-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 3-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 4-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 5-AGENDA

Nits de Música: Història del cinema musical nord-americà (52a sessió, anys 85-86)

Dia de la Biblioteca. Taller d'aquarel·la: "Salvem els oceans"

Mirant el cel: Estels i planetes des del parc dels Pinetons

Jugatecambiental Massot: "Xapes i imants"

Jugatecambiental Pinetons: "Fem un quadre ben natural"

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal