fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 5 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Mor Wenceslao Soler, fundador de l'Associació d'Espectadors -Cultura- 28/03/2020

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ D'ESPECTADORS

Dimecres passat ens va deixar en Wenceslau Soler i Serra als 86 anys d'edat.Wenceslau Soler era el president d'honor de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Ell va ser l´impulsor de la transformació del Mercat Vell en teatre i l'ideòleg i fundador de l'entitat i el seu president entre 1993 i el 2004.

La seva implicació en l'Associació d'Espectadors va ser la culminació d'una vida completament activa en el món cívic i cultural català. Va ser un dels fundadors i ànima de l'Associació ENLLAÇ Promotora de Cultura Popular, entitat que es dedicava a la difusió i dinamització dels espectacles en català.

A Ripollet, hi va arribar als anys70. Des d'un pensament progressista, independentista i compromès, va impulsar diferents moviments ciutadans sempre amb l'objectiu d'eixamplar el coneixement, l'educació i la participació social.

La seva curiositat per aprendre el va portar a fer una estada a Finlàndia, país que admirava especialment pel seu alliberament nacional i pel seu sistema educatiu, i a escriure, conjuntament amb la seva companya dels darrers anys, la M. Antònia Recasens, el llibre Viatge a Finlàndia.

La seva mort és una gran pèrdua per Ripollet que visitava quan tenia ocasió, des que per raons personals va haver de traslladar la seva residència fora de la ciutat, i en la que deixà desenes d'amics.

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell rendirà homenatge a la seva figura en un acte de comiat a Ripollet quan les circumstàncies ho permetin.

Acompanyem la família en el dolor de la seva pèrdua.

Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet.


COMUNICAT DEL COP-COMPROMÍS PER RIPOLLET

Ens ha deixat Wenceslau Soler.

Des del COP- Compromís per Ripollet lamentem profundament la pèrdua d'en Wenceslau Soler, Wens. Compromès amb el COP des dels anys 80, va participar molt activament en la vida associativa i cultural de Ripollet des de la seva arribada als anys 70 tot contribuint a la recuperació de festes tradicionals i elements de cultura popular perduts després del franquisme.

Ànima de la Comissió de Cultura del COP als anys 90 va ser l'impulsor del projecte de convertir el Mercat Vell en l'actual Teatre Auditori evitant els intents d'enderroc i d'especulació urbanística que planaven sobre aquest edifici històric, creant una nova infraestructura cultural que s'ha demostrat imprescindible des del moment de la seva inauguració. Un cop assolida la fita de la construcció del nou teatre, s'encarregà d'impulsar l'Associació d'Espectadors que li donés continguts des del punt de vista de la participació de la gent en la programació estable.

Persona de pensament progressista i independentista, arrelat a la cultura popular del país, el recordarem pel seu to pausat i alhora ferm, serè i alhora entusiasta.

COP - Compromís per Ripollet


Mor Wenceslao Soler, fundador de l'Associació d'Espectadors -Imatge 1-AGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal