fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de maig de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple aprova la rebaixa del coeficient de l'IBI -Plens- 04/11/2019

El Ple Municipal ordinari d'octubre va tenir present, encara, el debat sobre les ordenances municipals, i les afectacions de la revisió cadastral al municipi 18 anys després de la darrera. El PSC va presentar una moció, pactada amb Decidim, per tal de rebaixar el coeficient de l'IBI que depèn de l'Ajuntament. L'aprovació d'aquesta moció, que va prosperar per unanimitat, va ser la que va provocar setmanes abans l'abstenció del PSC en el debat sobre les noves ordenances fiscals. Gràcies a aquesta moció es farà una avaluació de l'impacte dels nous valors cadastrals, i es buscarà contrarestar el seu increment amb una rebaixa del coeficient que aplica l'Ajuntament a l'hora de calcular l'IBI.

El Ple aprova la rebaixa del coeficient de l'IBI -Imatge 1-El Ple aprova la rebaixa del coeficient de l'IBI -Imatge 2-

A la ponència d'aquesta moció Luís Tirado, portaveu del grup municipal socialista, va explicar que aquesta moció havia estat pactada amb el grup de Decidim, i que això els va dur a l'abstenció al Ple Extraordinari sobre les ordenances municipals. Pilar Castillejo, de Decidim, va assegurar que la revisió cadastral era "un exercici de responsabilitat" després de tant de temps, i també va assegurar que el govern municipal és "conscient" de les necessitats dels veïns i veïnes i que cal aplicar aquesta eina recaptatòria també de manera responsable i que cal "trobar un equilibri" entre els serveis de qualitat que es volen oferir i les possibilitats dels ripolletencs i l'esforç fiscal que poden aportar.

El Ple també va aprovar dues modificacions de crèdit, la modificació de l'acord de condicions de treball per als empleats públics de l'Ajuntament, el pla econòmic financer pels exercicis 2019-2020, l'inici de resolució del contracte administratiu de construcció d'obra i explotació de l'activitat de l'aparcament subterrani al parc del riu Ripoll i l'acord de retribucions del personal que participarà en el marc del programa Treball i Formació. El Ple va tombar la modificació puntual del Pla General Metropolità al carrer de Cot, amb el vot contrari d'Esquerra i Ciutadans i l'abstenció de PSC i SOM. També es van aprovar tres mocions: contra la incineradora de residus de Cercs, en suport a Rojava i en defensa de la pau a l'Orient Mitjà, i en suport als treballadors acomiadats per EROs a diferents empreses de la comarca. Es va tombar una moció presentada per SOM que demanava la creació d'un mercat de Nadal amb el vot contrari de la resta de formacions.

El Ple dona llum verda al nou jutge de pau
Amb el vot favorable de totes les forces excepte SOM Ripollet, que es va abstenir, el consistori va aprovar la proposta de nomenament dels càrrecs dels jutges de pau, tant el titular com el suplent. El nou jutge de pau a la vila serà, doncs, Joan Casasayas Raduà, que anirà acompanyat de Joan Giménez Gabarra com a jutge de pau substitut.

L'alcalde va voler agrair la feina feta al jutge de pau sortint, Pere Soms, "en nom de tot el plenari per la dedicació i la feina feta" els darrers quatre anys, i va donar la benvinguda a Casasayas, present al Ple, que exercirà el càrrec durant els propers quatre anys, un cop el seu nomenament aparegui publicat al BOPB. José María Osuna va desitjar sort a Casasayas per aquest càrrec, i va recordar-li que l'Ajuntament està a la seva disposició per a tot allò que necessiti. En el debat previ a la votació, Ciutadans va reclamar que les instàncies superiors es plantegin la creació d'un jutjat de primera instància a Ripollet.

JPLAGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes econòmiques reintegrables per a les persones afectades pels ERO i ERTO

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal