fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Urbanisme- 24/10/2019

L'AMB ha organitzat un debat d'àmbit vallesà i la inauguració de l'exposició 'Metròpolis de ciutats', el pròxim 29 d'octubre, a les 19 h, a l'edifici Ca n'Altimira de Cerdanyola del Vallès.

La tercera sessió del procés de participació ciutadana del Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità donarà veu als vallesans. Aquesta tindrà lloc el pròxim dimarts 29 d'octubre a la població veïna de Cerdanyola i està oberta a la participació de la ciutadania de Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Cugat. L'objectiu de la sessió és donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'avanç del PDU metropolità, per tal que els ciutadans puguin contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla.

La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Imatge 1-La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Imatge 2-

Aquesta és la tercera sessió participativa després d'haver passat per Sant Feliu de Llobregat i el Prat de Llobregat. Les pròximes tindran lloc a Badalona i se'n faran un parell a Barcelona ciutat a finals d'aquesta tardor. Quan s'acabi el període d'informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments i una enquesta.

Metròpolis de ciutats
Coincidint amb el procés participatiu, Ca n'Altimira acollirà l'exposició Metròpolis de ciutats, una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d'una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 9 de novembre. L'exposició s'estructura en diferents parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l'àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat. En el bloc central s'hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics, a partir d'un conjunt de cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants. Es pot viatjar per la infraestructura verda a través d'unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives i emportar-se com a record algunes postals sobre els teixits residencials. El visitant també podrà trobar-hi "el mur de directrius", un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU. La part final és una galeria virtual on s'exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys tant a escala metropolitana, com supramunicipal i local. Aquells ciutadans que vulguin aprofundir en els continguts de l'exposició, tenen l'oportunitat de sol·licitar visites guiades a través del correu electrònic contactepdu@amb.cat, de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h.

El període d'informació pública del PDU metropolità va començar oficialment el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l'Avanç d'aquest Pla director urbanístic. Aquest finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019. A banda del procés de participació ciutadana i l'exposició itinerant, també es produiran un seguit de debats amb diferents col·legis professionals.

Foto 1: llobregatdigital.cat
Foto 2: cerdanyola.cat

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal