fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 29 de setembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Urbanisme- 24/10/2019

L'AMB ha organitzat un debat d'Ómbit vallesÓ i la inauguraciˇ de l'exposiciˇ 'Metr˛polis de ciutats', el pr˛xim 29 d'octubre, a les 19 h, a l'edifici Ca n'Altimira de Cerdanyola del VallŔs.

La tercera sessiˇ del procÚs de participaciˇ ciutadana del Pla Director UrbanÝstic (PDU) metropolitÓ donarÓ veu als vallesans. Aquesta tindrÓ lloc el pr˛xim dimarts 29 d'octubre a la poblaciˇ ve´na de Cerdanyola i estÓ oberta a la participaciˇ de la ciutadania de Badia, BarberÓ, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Cugat. L'objectiu de la sessiˇ Ús donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'avanš del PDU metropolitÓ, per tal que els ciutadans puguin contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla.

La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Imatge 1-La ciutadania de Ripollet convidada a participar al debat sobre el futur urbanístic metropolità -Imatge 2-

Aquesta Ús la tercera sessiˇ participativa desprÚs d'haver passat per Sant Feliu de Llobregat i el Prat de Llobregat. Les pr˛ximes tindran lloc a Badalona i se'n faran un parell a Barcelona ciutat a finals d'aquesta tardor. Quan s'acabi el perÝode d'informaciˇ p˙blica del Pla, estÓ prevista una sessiˇ de retorn, en quŔ es recolliran els resultats del procÚs de participaciˇ que han aportat cadascun dels agents.

En paralĚlel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participaciˇ en lÝnia per fer les aportacions de forma telemÓtica: un espai per a la recollida de suggerimentsái una enquesta.

Metr˛polis de ciutats
Coincidint amb el procÚs participatiu, Ca n'Altimira acollirÓ l'exposiciˇ Metr˛polis de ciutats, una mostra itinerant que pretÚn acostar el futur urbanisme metropolitÓ a la ciutadania d'una manera fÓcil, didÓctica i pedag˛gica. Aquesta mostra estarÓ oberta al p˙blic fins al 9 de novembre. L'exposiciˇ s'estructura en diferents parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l'Órea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolitÓ, encaminat cap a un nou model de ciutat. En el bloc central s'hi exposen els reptes urbanÝstics que es volen assolir des de diferents Ómbits temÓtics, a partir d'un conjunt de cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que ilĚlustren les idees mÚs rellevants. Es pot viatjar per la infraestructura verda a travÚs d'unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives i emportar-se com a record algunes postals sobre els teixits residencials. El visitant tambÚ podrÓ trobar-hi "el mur de directrius", un panell interactiu amb diferents cubs m˛bils que exemplifiquen les directrius urbanÝstiques plantejades en el procÚs de redacciˇ del PDU. La part final Ús una galeria virtual on s'exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys tant a escala metropolitana, com supramunicipal i local. Aquells ciutadans que vulguin aprofundir en els continguts de l'exposiciˇ, tenen l'oportunitat de solĚlicitar visites guiades a travÚs del correu electr˛nic contactepdu@amb.cat, de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h.

El perÝode d'informaciˇ p˙blica del PDU metropolitÓ va comenšar oficialment el passat 26 de marš del 2019, quan el Consell MetropolitÓ va aprovar el document de l'Avanš d'aquest Pla director urbanÝstic. Aquest finalitzarÓ el pr˛xim 13 de desembre del 2019. A banda del procÚs de participaciˇ ciutadana i l'exposiciˇ itinerant, tambÚ es produiran un seguit de debats amb diferents colĚlegis professionals.

Foto 1: llobregatdigital.cat
Foto 2: cerdanyola.cat

NdPAGENDA

Inscripcions dels cursos i tallers municipals i d'entitats del Centre Cultural

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal