fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Reaccions i afectacions a Ripollet per la sentència del procés -Política- 14/10/2019

Arran de la sentència anunciada aquest dilluns pel Tribunal Suprem, amb penes de presó i inhabilitació pels líders polítics i activistes del moviment independentista, l'ANC i la resta d'entitats independentistes de Ripollet han convocat una concentració unitària a la plaça de Pere Quart a les 20 h. A continuació, han organitzat una encartellada dels carrers. Segons l'Assemblea, aquests actes podrien modificar-se en funció de l'actualitat i de si veuen necessari reforçar convocatòries a altres poblacions, pel que demanen als seus seguidors que estiguin pendents a possibles crides a través de les xarxes socials.

Reaccions i afectacions a Ripollet per la sentència del procés -Imatge 1-

Decidim Ripollet s'ha posicionat a les xarxes davant el que considera una "injusta sentència que condemna les idees, pròpia d'un estat demofòbic". També criden a omplir els carrers. Una crida similar a la que han fet Esquerra Republicana de Ripollet i el Jovent Republicà, que clamen que "la força de la gent és imparable" i demanen que prepari els seus cotxes, vesteixi roba còmoda, agafi provisions i esperi instruccions a través de l'etiqueta #TsunamiRipollet a Twitter. El COP - Compromís per Ripollet, en un comunicat, va considerar el judici de "judici farsa", explicant que "les penes imposades són la mostra de la por de l'Estat davant les mobilitzacions massives que durant anys ha protagonitzat el moviment d'alliberament nacional", i denuncien les "injustes" condemnes, la "vulneració de drets conamentals" i exigeixen l'amnistia per a tots els presos i exiliats. Finalment destacar que a causa de les manifestacions previstes, la Biblioteca Municipal ha decidit suspendre la xerrada prevista a les 19 h sobre el centenari de la Colla de Sabadell. El CB Ripollet i el Club Hoquei Ripollet també han anunciat que suspenen l'activitat esportiva prevista per avui dilluns.

Marxes per la llibertat
L'ANC convoca també als ripolletencs a "participar activament" a les Marxes per la llibertat, que passaran per Ripollet el divendres 18. La convocatòria ripolletenca serà davant l'Ajuntament, per anar als Quatre Cantons i unir-se amb la manifestació de Cerdanyola fins a la columna que baixarà de Sant Quirze en direcció a Barcelona.

JPL



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal