fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Suspesa la xerrada sobre la Colla de Sabadell -Cultura- 14/10/2019

Arran de les manifestacions previstes en resposta a la sentència del Tribunal Suprem amb condemnes de presó i inhabilitació per als líders de l'independentisme, la Biblioteca Municipal ha decidit anul·lar la xerrada sobre la Colla de Sabadell prevista per avui dilluns a les 19 h. Enguany, se celebren 100 anys de la creació de La Colla de Sabadell, un grup d'intel·lectuals que durant els anys 1920 i sota el lema "Estem voltats de pocavergonyes" van revolucionar el panorama cultural a la ciutat veïna de Sabadell.

Suspesa la xerrada sobre la Colla de Sabadell -Imatge 1-

La Colla estava liderada pels escriptors Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols; però també hi van tenir una presència important els artistes Antoni Vila Arrufat i Ricard Marlet, el periodista Lluís Parcerisa, l'advocat Josep M. Trabal, el filòsof Miquel Carreras i el farmacèutic Joan Garriga.

La Colla de Sabadell i Ripollet
D'aquest grup cultural i la relació amb Ripollet cal destacar la plaça de Pere Quart, (re)inaugurada la diada de Sant Jordi de 2017. Pere Quart, pseudònim de Joan Oliver, és un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX i cofundador de la Colla de Sabadell.

D'altra banda, l'activitat cultural de la ciutat veïna va ser una influència destacable per a una generació d'artistes vallesans. Josep Maria Brull, escultor, mestre i ceramista ripolletenc, va tenir com a mestre a Antoni Vila i Arrufat, pintor i membre actiu de la Colla de Sabadell.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal