fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 30 de novembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Treballs de retirada de les moreres malaltes a Ripollet -Urbanisme- 12/06/2019

Els arbres estan greument afectats per un escarabat-vespa asiàtic

Aquesta setmana ha continuat la retirada dels arbres malalts del municipi, en aquest cas les 8 moreres de l'espai de lectura Maria Aurèlia Capmany, infestades per l'escarabat-vespa Xylotrechus chinensis. Aquesta mesura s'ha pres davant el perill imminent de caiguda de branques, evitant un risc per a les persones, en certificar que l'afectació interna dels arbres era molt gran. La retirada de les moreres malaltes a l'Espai Maria Aurèlia Capmany es va efectuar entre dilluns i dimarts, 3 i 4 de juny, en detectar el mal estat intern dels arbres.

Treballs de retirada de les moreres malaltes a Ripollet -Imatge 1-Treballs de retirada de les moreres malaltes a Ripollet -Imatge 2-Treballs de retirada de les moreres malaltes a Ripollet -Imatge 3-

Una espècie devastadora

Es tracta d'una nova espècie invasora a Europa, d'origen asiàtic, que afecta principalment moreres, però també s'estudia la seva afectació en perers, pomers i vinyes. L'efecte de l'escarabat-vespa en les moreres és devastador, ja que les seves larves s'alimenten dels troncs i les branques de l'arbre, interrompent el flux de sàvia i produint la mort de l'arbre si l'afectació per larves és gran. Aquest ha estat el cas de les moreres de l'espai Capmany, uns arbres que, tot i tenir un aspecte extern saludable, tenien l'estructura danyada.

La retirada dels arbres malalts del municipi va acompanyada de les actuacions pertinents de substitució de l'arbrat i adequació de l'espai públic per al normal desenvolupament de l'activitat quotidiana als parcs i carrers de Ripollet.

Ndp /A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal