fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 30 de setembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
L'Ajuntament signa el conveni per consolidar el Punt d'Orientació Jurídica -Serveis- 12/06/2019

Dimarts, 11 de juny, en una roda de premsa, l'Alcalde de Ripollet, José M. Osuna i el Degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Manolo Hernández, van signar el conveni del Punt d'Orientació Jurídica. Ha estat a conseqüència dels resultats positius que ha donat el període de prova del servei, que portava operatiu des del 15 de març i que actua una vegada a la setmana. Les dotze jornades que s'han dut a terme fins ara han tingut un total d'unes 60 visites, amb tanta assistència que els torns es dónen a tres setmanes vista.

L'Ajuntament signa el conveni per consolidar el Punt d'Orientació Jurídica -Imatge 1-L'Ajuntament signa el conveni per consolidar el Punt d'Orientació Jurídica -Imatge 2-

Es tracta d'un servei gratuït, que s'ofereix cada divendres, de 10 a 13 h, en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats de Sabadell. Els lletrats encarregats del servei proporcionen orientació jurídica en temes com habitatge, serveis socials, consum i qualsevol altre assumpte que es treballi en l'àrea de Justícia Social, tret d'assumptes laborals i d'atenció a la dona. A banda d'analitzar la viabilitat de la demanda, l'advocat o advocada del servei informa el ciutadà sobre la documentació i requisits necessaris per sol·licitar el dret d'assistència jurídica gratuït. Si ho consideren pertinent i l'usuari reuneix els requisits, els lletrats podran derivar directament l'expedient als jutjats de Cerdanyola del Vallès, per tal d'assignar-li un advocat.

L'encarregada de presentar els resultats ha estat la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, que ha comentat que les consultes més comunes han estat "assegurances, bancs, companyies telefòniques compres online, habitatges, problemes veïnals, separacions matrimonials, subministraments", entre altres. Ha volgut destacar l'habitatge com a l'àrea que més consultes ha rebut, ja sigui per lloguers, problemes amb propietaris o desnonaments.

El degà del col·legi d'advocats, Manolo Hernández, ha volgut felicitar a l'Ajuntament per la iniciativa que, segons ell, "indica una proximitat a la ciutadania", i ha garantit que "el col·legi es compromet a proveïr professionals amb una gran experiència i formació específica en matèries com la llei de segona oportunitat i els processos d'adjudicació d'assistència jurídica gratuïta, entre d'altres".

L'alcalde, J. M. Osuna, ha expressat que "per a l'Ajuntament, tenir aquest servei és una gran notícia, perquè a dia d'avui, els ciutadans solen tenir dubtes pel que fa a la legislació, ja sigui per la vessant quotidiana o per altres temes, i creiem que un punt com el d'orientació jurídica és un pas molt important per defensar els drets de les persones".

Recordem que a banda d'aquest servei, des de Drets Socials ja es facilita un servei d'assessorament jurídic en casos de violència de gènere, per part del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), així com el servei d'assessorament legal cap a l'estranger. Per tal d'utilitzar el servei d'orientació jurídica, cal demanar cita prèvia a Drets Socials, c. de Can Masachs, 18-20, al telèfon 935 046 007 o al correu electrònic serveiorientaciojuridica@ripollet.cat.

A.B.AGENDA

Inscripcions dels cursos i tallers municipals i d'entitats del Centre Cultural

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal