fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Política- 13/05/2019

Decidim Ripollet va presentar diumenge el seu programa cultural per a les Eleccions Municipals del 26 de maig. Els encarregats de presentar l'acte van ser els regidors de Cultura i Patrimoni, Oriol Mor i David Fontanals, que van destacar les actuacions del govern de Decidim durant els 4 anys de mandat, pel que fa a la recuperació d'espais culturals i l'accés a la cultura independentment de l'origen familiar. Segons Mor, "vam entrar per garantir l'accés a la cultura a tot el municipi i això ha estat la clau per la unitat i la vida del municipi". També va criticar el "model socioconvergent" de l'antic govern, que "dirigia la cultura des de la política, sense una mirada transversal, amb més importància a uns que a d'altres".

Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Imatge 1-Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Imatge 2-Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Imatge 3-Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Imatge 4-Decidim Ripollet presenta el seu programa de propostes culturals -Imatge 5-

Mor va insistir que la participació ha estat "la seva eina de canvi, per a arribar a molta gent, no només amb entitats i partits polítics, evitant el clientelisme", i va aprofitar per agrair la feina "d'aquelles entitats que hi ha estat sempre, el Local i les Bruixes, independentment de tenir suport o no". També va recordar que el model actual "no és gratuït", referint-se al patronat de Cultura i al manteniment de la "xarxa de teixit associatiu", en contraposició a un model "antiquat i que vol veure Ripollet com a poble dormitori, sense vida".

A continuació, David Fontanals va voler recordar que "en l'àmbit de cultura cal una continuïtat, per preservar la participació quasi assembleària i transversal que s'ha aconseguit durant aquest govern", i va procedir a enumerar les actuacions que el govern de Decidim, com "la recuperació de la plaça de Pere Quart i la rambla de Sant Jordi i Sant Esteve per Sant Jordi i la Fira d'Entitats, l'espai Capmany, la plaça Clos, la Festa Major, i la recuperació del bestiari popular de la Xamuskina, el Poll Foll i el Cabraboc, actuacions al Casal d'Avis, el Mercat Municipal, les campanyes de Nadal i la nit de tapes", entre altres.

A continuació va passar a enumerar les propostes del govern per les Eleccions Municipals, "La nova Escola de Música, que ja està licitada i cal un nou edifici; una nova Biblioteca Municipal al barri de Can Mas, un punt de noves tecnologies, un nou Casal de Joves al barri de Pont Vell-Tiana, millores als centres cívics i la construcció d'un Arxiu Municipal".

A continuació, Juan López d'Epidemic Dance Show, Helena Bea del GER i altres entitats, i Maite Martín, supervivent de l'amiant, van pujar a l'estrada a donar el seu suport a la candidatura, com també ho va Núria Chávez, que va donar veu a Valentí Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge, que no hi va poder assistir per motius de feina.

Finalment, l'Alcalde, José María Osuna, va adreçar-se al públic per reconèixer la feina de "magnífiques entitats, algunes que ja passen dels 100 anys", i va demanar el seu suport per "poder vetllar que l'impacte vagi més enllà de l'associació". També els va demanar que "segueixin sent exigents amb el govern". Osuna va acabar la seva intervenció tornant a esmenar les millores que Decidim havia fet durant el mandat, "amb l'obstacle de l'oposició, que ha intentat ridiculitzar les propostes culturals, dient que som el govern de les festes. Doncs si el govern de les festes ha fet tot això, que visqui el govern de les festes!". L'acte va comptar amb un espectacle de dansa contemporània per part d'Anna Casanova i música en directe.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal