fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 22 d'octubre de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Cultura- 07/05/2019

L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural, un document que marcarà cap a on s'han de dirigir les polítiques públiques culturals, de patrimoni i memòria històrica. Els encarregats de presentar el pla han estat el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals i el regidor de Cultura, Oriol Mor. Fontanals ha explicat que el pla "ha estat dut a terme per una empresa externa amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona durant aproximadament dos anys i que inclou tant la feina feta com nous plantejaments".

L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Imatge 1-L'Ajuntament de Ripollet presenta el nou Pla Director del Patrimoni Cultural -Imatge 2-

Fontanals també ha explicat que el pla conté cinc línies de treball: Recerca acadèmica amb la Universitat Autònoma de Barcelona, identificació, preservació i manteniment de patrimoni, replantejament del museu, augment de la relació entre el patrimoni i els centres educatius, i el manteniment de les tradicions locals. Entre elles, es troba la recuperació de la memòria oral de la tradició de la vinya a Ripollet, que prendrà protagonisme durant la Fira de la Vinya, a la Festa Major. El regidor de Cultura, Oriol Mor, ha volgut fer una crida a la població que hagi tingut alguna relació amb la producció de vi i el cultiu de la vinya a Ripollet a principis del segle XX que s'acosti al CIP Molí d'en Rata per recollir el seu testimoni.

A més del pla, també s'han comunicat els propers actes culturals de l'Ajuntament: La Nit i el Dia Internacional dels Museus, el programa 'Benvinguts a Pagès', el Mercat de la Vinya i la Festa Major. La tècnica de Patrimoni de l'Ajuntament, Elena Vilalta, ha volgut recordar que la nit dels museus, que se celebrarà el dissabte 18, al CIP Molí d'en Rata, tornarà a posarà en valor la figura d'Emma Maleras amb la 'Joia del Museu', un verstit de concert que va anar modificant durant tota la seva carrera musical, i va ser donat a la col·lecció del museu per part de la deixeble de Maleras, Consol Grau.

A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal