fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 13 d'agost de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Sant Jordi tornarà a lluir la prolífica producció literària de Ripollet -Cultura- 23/04/2019

La celebració de la Diada de Sant Jordi torna a la plaça de Pere Quart el dia 23 d'abril, amb la carpa del drac, de la Biblioteca Municipal i parades, però els actes s'allargaran fins al 30 d'abril.

Sant Jordi tornarà a lluir la prolífica producció literària de Ripollet -Imatge 1-

El programa començarà el dia 23, a les 9 hores, amb la cloenda del projecte educatiu 'Lletra a lletra fem municipi', al Teatre Auditori. A partir de les 11, els alumnes de l'escola Gassó i de l'Institut Can Mas exhibiran els seus projectes del 'Lletra a lletra' a la rambla de Sant Esteve, mentre que els de l'escola Tiana i de l'Institut Lluís Companys ho faran al parc del riu Ripoll. Durant tot el dia, la plaça de Pere Quart acollirà l'espai del llibre i la lectura, amb parades de roses, llibres i entitats. D'11 a 14 h, l'estudi de Ripollet Ràdio es desplaçarà a la plaça amb motiu de la Diada i farà un programa especial amb els seus protagonistes.

L'Oficina del Català organitzarà un photocall i un espai de jocs. A la tarda, les autores i autors locals signaran llibres, hi haurà un espai de contacontes i un taller d'escriptura i dibuix. La Diada de Sant Jordi es tancarà amb una ballada de sardanes. Els dies posteriors, els actes es desplaçaran a la Biblioteca Municipal, on se celebraran dues presentacions de libres: Max y aquel verano mágico, de Miquel Pujol i Retrato del futbolista adolescente, de Valentín Roma. També hi haurà una sessió de les Nits de Música i activitats infantils. A més, del 16 al 18 d'abril, al migdia, el Mercat Municipal acollirà tallers infantils de contacontes i manualitats de Sant Jordi.

Presentacions literàries
El panorama literari de Ripollet és prolífic i així ho demostra el Ripolletres, el cicle de presentacions de llibres d'autors ripolletencs que organitza la Biblioteca Municipal. Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, els autors locals que han publicat les seves obres recentment es desplaçaran a la plaça de Pere Quart per signar llibres. Les novetats d'enguany van des de la novel·la romàntica, passant per la fantasia i el thriller, fins a arribar a la novel·la negra.

—Tamara Marín arriba a la seva quarta novel·la, Yo no soy de nadie, i tanca el cicle de la família literària que havia creat amb les seves anteriors novel·les. Alba, una florista pèl-roja i un antic amant, es veuran obligats a veure's sovint, malgrat la seva animadversió. Podran superar les seves diferències?

—Miquel Estapé debutà amb Negre sobre gris a finals del 2018 i a principis del 2019 ja col·laborava amb Amics del Teatre per donar veu al seu monòleg, 'Leila'. Negre sobre gris és una sèrie de relats curts que tracten sobre la moralitat de la violència des del punt de vista dels violents que ho són per necessitat, sense judici ni justificació.

—Miquel Pujol és conegut per la seva feina en el món de la direcció de pel·lícules de dibuixos animats i el còmic infantil, però ara debuta amb 'Max y aquel verano mágico'. Aquesta novel·la infantil d'aventures portarà als lectors de Nova York a Londres i d'allà a Montserrat, on en Max ajudarà al seu avi a resoldre un antic misteri.

—Santiago Guerrero ha dedicat bona part dels últims anys a la investigació de llegendes i teories exohistòriques i parapsicològiques. Després del seu primer llibre, 'Fiat Lux: El Inicio', el gener de 2019 va presentar la seva segona novel·la, 'Stella: El Centro', on el protagonista, David Robles, haurà de resoldre un misteri sobre el camí de Santiago, que el portarà des de Pisa, Itàlia, a Estella (Navarra), passant per Sant Pere de Rodes.

—Ramon Martos va publicar 'La història d'un oblit. Quatre xarnegos i dos desgraciats' a finals del 2018, un recorregut per la lluita antifranquista, obrera i clandestina, als municipis de Cerdanyola i Ripollet del 1960 al 1977.

—Vanessa Martínez va publicar la seva tercera novel·la, El éxito es sexy, a finals del 2018. El tancament de la trilogia parla de les claus per al creixement personal, l'èxit professional i la felicitat.

—Valentín Roma és professor, crític d'art i escriptor. La novel·la 'Retrato del futbolista adolescente' és una autobiografia a que reflexiona sobre el que dóna l'èxit i el fracàs, la pèrdua de la identitat de classe i la vida en un vestuari de futbol.

A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal