fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 18 d'agost de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Fins al 9 de maig es pot demanar el vot accessible per a les eleccions municipals -Serveis- 23/04/2019

Els electors invidents poden solĚlicitar a l'Ajuntament, fins al 9 de maig, el kit de vot accessible en Braille, tal com proposava la mociˇ aprovada al Ple de marš per a la instauraciˇ d'un sistema que garanteixi a les persones invidents exercir el seu dret a vot secret a les eleccions municipals. La mociˇ va ser presentada pel grup municipal d'ADecidim, a proposta de l'Associaciˇ Catalana per a la Integraciˇ del Cec (ACIC), la qual tÚ engegada una campanya des de 2015 per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret ( art. 68.1 i 69.2 CE) per a les persones invidents i amb problemes de visiˇ. La solĚlicitud s'ha de fer a travÚs d'una instÓncia a l'OAC (C. de Balmes, 2).

Fins al 9 de maig es pot demanar el vot accessible per a les eleccions municipals -Imatge 1-

A la solĚlicitud, l'elector haurÓ de fer constar el seu nom i cognoms, DNI, data de naixement, adreša postal, telŔfon de contacte i declarar si coneix el sistema Braille. Amb les persones inscrites i les candidatures proclamades, l'Ajuntament s'encarregarÓ de demanar els kits a una impremta Braille. Els kits comptaran amb un sobre etiquetat en Braille per cada partit que es presenta a les eleccions municipals, amb una butlleta de les aprovades per la Junta Electoral (JE) a dins, mÚs un sobre dels aprovats per la JE. TambÚ inclourÓ unes instruccions en Braille en castellÓ i catalÓ que expliquin la manera d'utilitzaciˇ del kit.

El 26 de maig, el personal de l'Ajuntament present en cada colĚlegi electoral on hagi de votar un invident solĚlicitant del vot accessible, lliurarÓ els kits a les persones inscrites i es garantirÓ un espai perquŔ puguin exercir el seu dret a vot de forma secreta.

NP/ A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal