fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Plens- 01/03/2019

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de 28 de febrer de 2019, va formalitzar l'aprovació definitiva dels acords relatius al canvi a gestió directa del servei d'escoles bressol, l'establiment de l'activitat econòmica i servei públic de l'escola de música, la modificació de crèdits 2/2019 i l'Ordenança reguladora de protecció, tinença i venda d'animals a Ripollet.

Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Imatge 1-Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Imatge 2-Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Imatge 3-Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Imatge 4-Acords del Ple Municipal del 28 de febrer de 2019 -Imatge 5-

La remunicipalització del servei d'escoles bressol va quedar aprovat amb els vots favorables de Decidim, ERC, C's, PSC i la regidora no adscrita Mònica Laborda. El PP s'hi va abstenir i CiU va votar-hi en contra. La votació relativa a les escoles de música va quedar aprovada per unanimitat.

La votació de la modificació de crèdits va venir precedida d'un petit debat, en què la regidora d'Hisenda Pilar Castillejo va defensar que aquesta modificació ha de permetre el bon funcionament del consistori. La modificació es va aprovar amb el vot favorable d'ERC, la regidora no adscrita Mònica Laborda i del grup socialista, que va agrair les reunions mantingudes amb Castillejo i va defensar el vot favorable per evitar posar traves. Ciutadans i CiU s'hi van abstenir, i el Partit Popular va votar en contra, i va retreure al govern municipal que ha fet "ús i abús" d'aquesta fórmula.

L'ordenança reguladora de protecció, tinença i venda d'animals va ser defensada pel regidor Fran Sánchez, que va defensar la necessitat d'una renovació en l'ordenança existent prèviament per tal d'adaptar-la als nous temps. Va rebre el vot favorable de totes les formacions excepte CiU, que s'hi va abstenir. El seu regidor, Xavier Peñarando, va argumentar però que era una abstenció "en positiu", i que aquesta aprovació és només un punt d'inici pel que fa a la defensa dels drets i deures dels animals i els seus propietaris.

Es van presentar dues mocions, a càrrec del PP i de C's, però van ser rebutjades. La del grup popular, que pretenia lluitar contra l'ocupació il·legal d'immobles, va rebre el vot positiu tan sols de C's, i el vot contrari acompanyat de crítiques molt dures de la resta de grups que demanaven que s'han d'estudiar les ocupacions cas a cas, i millorar l'accés a l'habitatge.

La moció de C's, que proposava un pla de xoc per combatre l'incivisme i la degradació al barri de Can Tiana-Pont Vell, va rebre els vots favorables de la regidora no adscrita Mònica Laborda, el PDeCAT i el PP, però els vots contraris d'ERC, PSC i Decidim van tombar la proposta. Aquestes formacions van acusar la proposta de ser buida de contingut i limitar-se a sancionar, sense buscar anar a l'arrel del problema. Josep Gabarra, de C's, va argumentar que el problema al barri ve de temps enrere, i va acusar les formacions d'esquerres de tenir "una gran desconnexió amb la realitat".

Al torn de precs i preguntes, CiU va reclamar les dades promeses sobre la reunió de l'Ajuntament amb el departament d'Ensenyament i més informació sobre el Pla Director del Poliesportiu; C's va demanar que s'estudiï què està passant amb la població de pardals al municipi, cada vegada més minvada, i el PSC va dur al ple les queixes d'uns veïns d'un bloc de pisos de lloguer social que argumentaven que hi havia pisos amb sobreocupació i les dades d'atur al municipi, que van qualificar de molt preocupants.

JPL



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal