fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta l'Any de les Arts Escèniques 2019 #AnyScenica -Cultura- 30/01/2019

Aquest dimarts es va presentar oficialment Scènica, tal com s'ha decidit nomenar l'Any de les Arts Escèniques 2019 a Ripollet. A l'acte van intervenir el regidor de Cultura, Oriol Mor, i el de Patrimoni, David Fontanals, que van estar acompanyats per representants d'una desena d'entitats locals, relacionades amb el món de les arts escèniques i la cultura en general. Aquelles entitats interessades a participar en el grup motor d'Scènica, poden dirigir-se al Centre Cultural abans del 22 de febrer.
Es presenta l'Any de les Arts Escèniques 2019 #AnyScenica -Imatge 1-Es presenta l'Any de les Arts Escèniques 2019 #AnyScenica -Imatge 2-Es presenta l'Any de les Arts Escèniques 2019 #AnyScenica -Imatge 3-Es presenta l'Any de les Arts Escèniques 2019 #AnyScenica -Imatge 4-

2019, Any de les Arts Escèniques
L'any 2016, l'Ajuntament de Ripollet va aprovar la commemoració del 80è aniversari de l'afusellament de Federico García Lorca, amb la realització de l'Any Lorca. L'any 2017, es va aprovar la celebració de l'Any Clavé i la commemoració del 140è aniversari de la Societat Coral "El Vallès". Finalment, l'any 2018, es va aprovar la celebració de l'Any del Llibre.

Aquestes iniciatives han constituït una oportunitat per a buscar vies de col·laboració i entesa entre el diferent teixit associatiu del municipi, i han permès dur a terme un gran nombre d'activitats culturals, que han reforçat la cohesió social del municipi.

L'Ajuntament, atesa la valoració positiva de les anteriors edicions, creu convenient continuar fomentant aquestes dinàmiques de celebracions anuals i ha decidit dedicar l'any 2019 a les Arts Escèniques, a proposta de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, entitat encarregada de dur a terme la programació estable i professional del Teatre Auditori i que celebra enguany el seu 25è aniversari.

Ripollet és, tradicionalment, un municipi amb una gran cultura en les arts escèniques. La dansa, el teatre, la música i el circ, tenen una gran vitalitat, existint al voltant d'aquestes arts un gran teixit ciutadà. Les polítiques culturals del municipi sempre han estat encaminades a posar en valor aquestes disciplines, tot considerant que una programació escènica diversa i de qualitat afavoreix l'accés de la ciutadania a la pràctica, al gaudi i al desenvolupament personal i col·lectiu a través de la cultura.

A més, Ripollet gaudeix d'un ventall privilegiat d'entitats relaciones amb les arts escèniques i estem segurs que aquest any serà una bona oportunitat per fer visible aquesta riquesa cultural local i ampliar la participació en aquestes disciplines. Un any que vol tornar a ser un exemple de col·laboració, potenciant la generació de sinèrgies entre els diferents col·lectius locals que tenen les arts escèniques com a nexe comú i de treball. Alhora, es farà possible que les entitats surtin dels seus espais habituals, per visibilitzar i posar en valor la gran tasca que desenvolupen dia a dia, tot portant la cultura al carrer, fent ús de l'espai públic, per a que sigui més accessible, com ja es va fer amb les anteriors celebracions.

Un any de les Arts Escèniques on volem destacar la importància de la participació dels i les joves del municipi, amb un escenari social poc encoratjador i que en moltes ocasions troben en les arts escèniques un refugi i una manera de canalitzar el seu excedent d'energia física i emocional.


NP/T.M.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal