fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Plens- 31/12/2018

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar el passat dijous, 27 de desembre, el darrer Ple de l'any. L'ordre del dia va comptar amb 10 punts i una moció del PDeCat que va ser retirada.


En primer lloc, es van aprovar definitivament les Ordenances Fiscals de 2019, amb el suport de Decidim, el vot contrari del PP i l'abstenció de la resta.
Seguidament, es va acordar per unanimitat la creació del servei d'Escola Municipal de Música, que serà gestionat per una entitat. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que Ripollet era l'única població vallesana, juntament amb Badia, que no disposava d'aquest servei públic, que va definir com "una aposta per l'educació i la creativitat" que "beneficiarà a tota la població, més enllà dels alumnes de música", en referència a la bona experiència del concert amb l'escola de música de la Societat Coral "El Vallès", on s'han gestat la banda de música i multitud de col·laboracions amb entitats.
Tot i el vistiplau de tots els grups, PSC i PP van lamentar que la totalitat del cost l'hagin d'assumir entre l'Ajuntament i les famílies, argument que va ser contestat pel regidor Mor, qui va recordar que fins a la constitució del servei no es podien demanar subvencions, tot confiant que s'aconseguiran, ara que ja està en marxa.

S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Imatge 1-S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Imatge 2-S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Imatge 3-S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Imatge 4-S'aprova la creació dels serveis públics d'escola de música i d'escoles bressol -Imatge 5-
Es municipalitzen les escoles bressol
En tercer lloc, es va donar llum verd a la creació del servei públic d'escoles bressol municipals, que, després de 10 anys com a serveis externalitzats, s'integraran a l'entitat mercantil Genera Mitjà Propi Ripollet, creada per l'Ajuntament per a la gestió dels serveis que el govern de Decidim ha començat a remunicipalitzar, com ara també el de neteja d'edificis municipals. La primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va qualificar la decisió d'"històrica", ja que va defensar que permetrà una millor gestió i la reinversió dels beneficis en el mateix servei i en la formació del seu personal. Van estar a favor Decidim, la regidora no adscrita Mònica Laborda, ERC, C's i PSC. En canvi, el PDeCat i el PP s'hi van abstenir.
A continuació es va donar compte del Pla anual de control financer. Quant al Pla estratègic de subvencions de la corporació i patronats i les bases de concurrència competitiva, van tirar endavant amb els vots a favor de Dedicim, PDeCat i ERC i l'abstenció de la resta. Finalment, també es van ratificar els nous Estatuts del Consorci per la Normalització Lingüística, amb el vot afirmatiu de tots els grups, menys de C's que s'hi va abstenir.

Fotos
- vista general de la Sala de Plens, amb una important assistència de famílies i personal de les escoles bressol.
- Oriol Mor, regidor d'Educació
- Pilar Castillejo, primera tinent d'alcalde
- bancada dreta de PSC i PP
- bancada d'ERC, C's, regidors no adscrits i de part del grup de Decidim



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal