fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 24 de juny de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Procés participatiu per definir l'estratègia territorial de desenvolupament econòmic i d'ocupació -Economia- 23/10/2018

Els ajuntaments de 14 municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC), entre ells Ripollet, juntament amb els agents econòmics i socials presents en el territori estan treballant en l'elaboració d'un full de ruta pels propers anys per a les actuacions en matèria de desenvolupament econòmic i d'ocupació. En aquests moments, han obert un procés participatiu mitjançant una enquesta anònima per recollir les opinions de persones usuàries dels serveis municipals de Promoció Econòmica i responsables d'empreses del territori.

Procés participatiu per definir l'estratègia territorial de desenvolupament econòmic i d'ocupació -Imatge 1-Procés participatiu per definir l'estratègia territorial de desenvolupament econòmic i d'ocupació -Imatge 2-

En el cas de les persones que han participat en algun servei municipal d'orientació professional, intermediació, borsa de treball, formació, plans d'ocupació o suport per posar en marxa un negoci se'ls hi ha fet arribar una enquesta per avaluar aquests serveis. Pel que fa a l'enquesta adreçada a empreses ubicades en el territori, les preguntes estan enfocades a poder aprofundir en les seves necessitats i en el què creuen que és prioritari per a la millora de la competitivitat del teixit productiu. En aquest cas, les empreses interessades en respondre poden clicar en aquest ENLLAÇ.

Aliança de 14 municipis
Aquest procés participatiu se suma a altres accions per a l'elaboració de l'Estratègia Territorial de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC). Es tracta d'accions derivades de l'aliança dels ajuntaments i agents socioeconòmics, subscrita a l'abril de 2017, en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova llei d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació (SOC).

Segons aquesta norma, el Govern de la Generalitat recomana l'agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes amb la idea de prioritzar la col·laboració territorial en el repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d'ocupació. El municipis integrants de l'Estratègia són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat i el agents socioeconòmics Cambra de Comerç de Sabadell, Centre Metal·lúrgic, CIESC, CCOO, PIMEC i UGT.

Elements clau de l'estratègia comuna
En el cas dels 14 municipis, el punt de partida de l'estratègia compartida vol fer front a reptes comuns, com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d'atur crònic. Alhora, l'estratègia pretén millorar el sistema d'atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l'emprenedoria i suport a les empreses. També treballarà per l'assoliment d'un sistema productiu de qualitat i sostenible. D'altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis, reclamant alhora infraestructures territorials d'accessibilitat i connectivitat.

Foto 2: Foto de família el dia de la signatura de l'Aliança, el 5 d'abril de 2017.

NP/A.B.AGENDA

Festival country

Ikigai Japan Week: Taller de dibuix manga

Cinefòrum

Ikigai Japan Week: Taller de cuina japonesa

Ikigai Japan Week: Taller d'iniciació al japonès

Ikigai Japan Week: Cinema: "Your Name"
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal