fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Serveis- 02/10/2018

L'Ajuntament de Ripollet va posar en marxa, abans de l'estiu, un procés participatiu per definir la funcionalitat del nou Casal de barri de Pont Vell-Tiana, dins el programa "Barris al cor". Es va celebrar una reunió amb les entitats usuàries de l'actual Centre Cívic i una trobada ciutadana, al mes de juny. La segona part del procés va consistir en una recollida de propostes, al mes de juliol.

Les Festes de la Tardor del Pont Vell-Tiana, el passat cap de setmana, es van aprofitar per presentar les conclusions d'aquest procés participatiu, coincidint, també, amb l'aprovació al Ple Municipal d'una modificació de crèdits que contempla una partida destinada a la compra d'un immoble a la carretera de l'Estació per a ubicar el nou casal. L'exposició "Les veus del veïnat", mitjançant uns plafons instal·lats a la plaça d'Emma Maleras, va recollir algunes de les idees més destacades. Tothom qui s'hi va apropar, divendres a la tarda, inclòs els més petits, encara podien fer les seves propostes, a ritme del concert de rumba que amenitzava la jornada.

El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Imatge 1-El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Imatge 2-El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Imatge 3-El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Imatge 4-El veïnat de Pont Vell-Tiana defineix el seu futur casal de barri -Imatge 5-

Com ha de ser el nou casal de barri?
El veïnat demanda un espai que promogui la cultura i la convivència, que millori les condicions del barri, que potenciï la participació i que resolgui necessitats i reivindicacions històriques. Segons les conclusions presentades, la gent del barri ha de poder participar en la gestió del casal i el casal ha de ser obert i intergeneracional i disposar d'un espai d'acollida per a persones nouvingudes. Es proposa un espai de convivència, de relació entre entitats i d'integració social, on es portin a terme reunions i assemblees veïnals i amb una relació directa de l'Ajuntament i la col·laboració de persones del barri.

Pel que fa als espais, el veïnat vol que l'equipament disposi de despatxos compartits per a les entitats, una cafeteria, una sala d'actes, diverses sales per a tallers i reunions, una sala polivalent per a activitats de moviment, bucs d'assaig insonoritzats, una sala d'ordinadors i un magatzem per a entitats. Tots aquests espais haurien de ser adaptats i inclusius.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal