fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Coneix els pregoners de la #FMRipollet 2018 -Cultura- 24/08/2018

Parlem amb els dos ripolletencs encarregats de donar el tret de sortida a les celebracions. Es tracta de l'il·lustrador i guionista Miquel Pujol i de l'economista i editora Nuria Cabutí. Aquests dos ripolletencs han fet carrera envoltats de llibres i és per aixo que l'Ajuntament els ha escollit per inaugurar la Festa Major de l'Any del Llibre.

Com van rebre la notícia del seu nomenament?
M.P.: M'ho va dir el meu germà: "Serem pregoners!". El pregoner sóc jo, però ell és qui em dóna suport amb temes d'en- trevistes i totes aquestes coses, perquè hi està més acostumat. Em va sobtar, i encara més perquè hi havia la Núria.
N.C.: Amb sorpresa, però també amb molta satisfacció i alegria, perquè, de fet, la meva vinculació amb Ripollet va ser durant la meva infància i la meva adolescència. Sempre he tingut un record molt carinyós i m'ho he passat molt bé a Ripollet.

Es coneixien?
M.P.: Jo no coneixia la Núria perso- nalment. La conec pels contes que vaig fer per Random House, perquè ella és editora allà i, a través d'ella, em van publicar els cinc contes que tinc fets.
N.C.: No havia tingut el goig de coincidir amb ell personalment, però sabia qui era i em fa molta il·lusió compartir aquest moment amb ell.

Coneix els pregoners de la #FMRipollet 2018 -Imatge 1-

Què els agradaria transmetre amb el seu pregó?
M.P.: Els valors d'abans, els anys d'infantesa, com es vivia la festa major llavors, quan no hi havia la tecnologia que hi ha ara. La Festa Major no era molt gran: la Rambla, de dalt a baix, i una mica més amunt, on hi ha la plaça del Mercat, que es posava l'embalat.
N.C.: L'important d'una Festa Major és l'ambient de tolerància, de retrobament, de veure't amb gent amb qui tens relació durant l'any però, de cop i volta, estàs en un ambient molt més distés i de passar-t'ho bé.... És un moment on és important cuidar les relacions humanes i, realment, viure el poble. Per tant, m'agradaria transmetre aquest sentiment que jo he tingut molts anys durant la Festa Major: combinar la part d'esbarjo i gresca, però també de tole- rància i convivència.

Han vist molts pregons a Ripollet?
M.P.: Gairebé no l'he vist mai! He estat molts anys fora i no he controlat gaire la trajectòria de la Festa Major de Ri- pollet. Sé que s'ha fet gran, tot i que ja ho era. Quan jo era petit, ja es deia que era una de les festes major més conegudes i més visitades. Imagina't ara, s'ha expandit molt!
N.C.: Malauradament, no. La Festa Major coincideix moltes vegades amb reunions a l'Amèrica Llatina. Intento, però, aprofitar per venir a saludar la meva tieta Rita i retrobar-me amb la família.

Què els sembla que es vinculi el pregó amb l'Any del Llibre?
M.P.: Em sembla una bona opció, per- què amb els iPod, iPhones, mòbils... la gent ha oblidat, una mica, llegir. La gent jove té l'oportunitat d'escollir i combinar les dues coses: la lectura amb l'audiovisual, que està més de moda.
N.C.: Ripollet ha estat vinculat al món del llibre des de fa molts anys. La Festa del Llibre, el Dia de Sant Jordi, s'ha cele- brat des dels anys 50! Jo, per exemple, de la meva infància, el recordo moltíssim, quan se celebrava a l'Escola Anselm Clavé, al parc dels Mestres, a les rambles... Crec que Ripollet sempre ha tingut una estima pel llibre. També des de les escoles s'hi ha treballat molt, i des de les llibreries. Recordo, de petita, anar molt a la llibreria dels Pinetons. Encara recordo l'olor dels llibres, que després m'ha acompanyat tota la meva vida professional.



Continguts relacionats amb aquest:
- #FMRipollet Un pregó per escriure'l [Notícies]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal