fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Alumnes de l'Institut Can Mas estrenen el musical "Els miserables" -Cultura- 09/05/2018

Aquesta setmana aterra al Teatre Auditori del Mercat Vell el musical "Els miserables", realitzat per l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Can Mas. Aquest dimecres, dia 9, tindrà lloc a les 11 h una funció tancada per al Centre Ocupacional ASPASUR i l'Aula Oberta de l'INS Lluís Companys i el dijous, dia 10, al matí es faran dues funcions tancades per als alumnes i professors de l'Institut Can Mas. Pel que fa a les funcions obertes a tot el públic, se'n farà una el mateix dijous a les 18 h i dues més el divendres, dia 11, a les 18 h i les 21 h. El preu de les entrades, que és de 3 €, és per cobrir les despeses que generi tot el muntatge i fer una donació a l'associació MPS España.

Alumnes de l'Institut Can Mas estrenen el musical "Els miserables"  -Imatge 1-Alumnes de l'Institut Can Mas estrenen el musical "Els miserables"  -Imatge 2-

Desenvolupament del projecte
El treball amb els alumnes comença al mes de setembre, amb l'estudi, des de les àrees de llengua i literatura catalana i castellana i socials, del context històric en què té lloc l'acció dramàtica. També es fan les lectures que ajudin a reforçar el coneixement aprofundit de la trama.

En el primer trimestre els alumnes assisteixen a la representació d'un musical (Mar i cel, Scaramouche, Cabaret), perquè es familiaritzin amb el llenguatge dramàtic del musical. A les assignatures de la franja optativa (música, arts escèniques, info-tecno i Educació Visual i Plàstica) els alumnes aprenen les bases de la part artística que els pertoca i comencen a conèixer i preparar la part del musical que els tocarà preparar. Durant el primer trimestre també es treballa l'elaboració del guió adaptat que fan els alumnes.

De gener a abril, es treballa la preparació del muntatge teatral. Es fa la tria d'alumnes per als diferents papers (principals, secundaris, cantants solistes, cors de cantants...) a música i arts escèniques. El disseny i l'elaboració de l'escenografia, atrezzo i vestuari l'assumeix l'àrea de Tecnologia, Matemàtiques i Educació Visual i Plàstica, mentre que les coreografies es treballen a Arts Escèniques i Educació Física. Durant aquests mesos, el centre contacta amb especialistes per explicar-los el projecte i demanar-los algun tipus de col·laboració (préstec de vestuari, atrezzo, assessorament professional, etc.).

Aquest curs el vestuari és un préstec de l'escola de música d'Ademuz i al càsting d'actors que es va fer al desembre, es va comptar amb la presència i l'assessorament de dos cantants famosos que han participat en muntatges molt importants de l'escena musical: Víctor Díaz Janeiro i Enrique R. del Portal. També s'ha demanat ajut pels dies d'assajos generals a la directora artística ripolletenca Judith López.

Al mes de maig es fa la posada en escena del nostre musical al Teatre Auditori del Mercat Vell, durant cinc dies seguits, per tal de poder assajar-hi abans de la representació. El quart i cinquè dies són per a les representacions.

M.F.

Foto 1: Institut Can Mas
Font de la fotografia 2: www.visitlondon.com



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal