fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Cultura- 04/05/2018

Aquest dijous, 3 de maig, el regidor de Cultura, Oriol Mor, i l'artista ripolletenca Glòria Mogas Umbert han inaugurat l'exposició "Emocions. Tapissos de Glòria Mogas Umbert". Mor ha reivindicat el fet de cosir com a un art: "Aquests tapissos són obres d'art, perquè surten d'una expressió artística. Cosir, a la nostra societat, és per vendre, però també té un ús artístic". La mostra amplia el ventall d'expressions artístiques que acull el Centre Cultural, "fent que el tapís tingui un lloc i que millor que fer-ho amb algú que ha viscut les emocions al municipi", ha explicat Mor.

El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 1-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 2-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 3-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 4-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 5-

En la seva intervenció, Mogas ha explicat que aquesta exposició "pot ser un descobriment per alguns", ja que no acostuma a fer difusió de la seva faceta artística. Sobre la seva inspiració, Mogas ha comentat que els tapissos "em surten de dins, d'emocions o llocs on he anat, però també de l'aprenentatge". Mogas va rebre classes a l'Escola del Tapís d'Art Contemporani de Sant Cugat del Vallès i va aprendre a teixir en un teler, a la dècada dels 90, a l'Escola de la Núria Prats.

L'exposició està formada per tretze tapissos, realitzats amb cotons i sedes, dos dels quals emmarcats i que van suposar la feina gairebé d'un any de l'artista, com ella mateixa ha explicat.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal