fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Més de 250 ballarins de 15 entitats participaran a la celebració del Dia Internacional de la Dansa -Cultura- 27/04/2018

El dia 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Cada any, aquesta diada converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l'esforç constant de totes aquelles persones que s'hi dediquen. "A Ripollet, la dansa té un pes important i es mereix que se li doni importància: el Dia Internacional de la Dansa respon a aquesta necessitat", així ho ha deixat clar David Fontanals, regidor de Participació, en la presentació que ha tingut lloc aquest migdia al Centre Cultural.

Més de 250 ballarins de 15 entitats participaran a la celebració del Dia Internacional de la Dansa -Imatge 1-Més de 250 ballarins de 15 entitats participaran a la celebració del Dia Internacional de la Dansa -Imatge 2-Més de 250 ballarins de 15 entitats participaran a la celebració del Dia Internacional de la Dansa -Imatge 3-

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania. Es tracta de "posar la dansa en la primera línia de les polítiques culturals", tal com ha explicat Fontanals.

La dansa arriba a tots els indrets
La commemoració està concebuda des d'un punt de vista descentralitzador portant activitat a tots els barris del municipi. També des d'un punt de vista participatiu, dissenyant activitats per tal que puguin participar tothom que ho vulgui encara que no estigui directament vinculat amb la dansa.

El regidor de Participació, David Fontanals, ha destacat el fet que la dansa arribarà a tots els racons de Ripollet, més enllà de la sala de ball. La intenció és que "la dansa arribi a llocs on difícilment s'arriba i apostar perquè les activitats culturals es facin en espais públics".

Un poble en moviment
El cap de setmana de dansa al municipi posa de manifest que, amb la participació de més de 15 entitats de dansa i la implicació de més de 250 ballarins, i del públic que vulgui participar, Ripollet és tot un poble en moviment. Així ho ha expressat el regidor de Cultura, Oriol Mor: "Volem emplaçar tothom perquè balli i mostri que som un poble en moviment".

A la presentació del Dia Internacional de la Dansa, hi han assistit representants de les diferents entitats participants per explicar de primera mà què és el que farà cadascú. Des de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, oferiran un preu especial a tots els alumnes que estan en escoles de dansa que vulguin veure l'espectacle que han programat per aquest divendres, 13 d'abril, amb l'actuació de BCN City Ballet. Quant al gruix d'activitats del 27 i 28 d'abril, Line Dance Palau Ausit participarà en el recorregut de dissabte a la tarda amb diferents estils de ball i l'Escola de Dansa Odette farà un tastet de Lindy Hop el matí de dissabte i a la tarda tindrà com a protagonista la dansa clàssica.

Des de Dansa Jove, Noelia España ha destacat aquest dia com una bona ocasió "per mostrar a tothom el que han après els alumnes". SB-Dance, per la seva banda, participarà en el recorregut de dissabte tarda amb tres grups d'edat: comptaran amb un grup de funky, d'afrojazz i de competició. Susana Barea, ballarina i directora de SB-Dance, ha volgut agrair a l'Ajuntament per deixar-los utilitzar la Sala d'Actes del Centre Cultural. La Careta Teatre també aportarà el seu granet de sorra, animant els diferents espais de ball amb un espectacle de circ, i Ripollet Country participarà també ballant per la tarda.

Una iniciativa sorgida de les entitats
El programa d'actes és una iniciativa sorgida de les entitats i participen molt activament en la seva difusió, programació i èxit. Aquest any és la segona edició, plena d'activitats infantils i familiars, gratuïtes i obertes a tothom. El programa d'actes del Dia Internacional de la Dansa compta amb el suport del Patronat Municipal d'Esports, el Patronat Municipal de Cultura i l'Ajuntament de Ripollet.

Les entitats que coorganitzen el programa són Bunkay Dansa, Dansa Jove, Urban Show (Epidemic) i SB-Dance; però participen una quinzena d'entitats: Acció Fotogràfica Ripollet, que farà les fotos, Amics del Teatre, Associació Bollywood Anaath, Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, Associació Ripollet Country-Line Dance, Asociación 3 pasos, Asociación Ballet Flamenco de Carmela, Cuadro Andaluz de Ripollet, Duo Fitness, Escola de Dansa Odette, Gimnasio Gali, Graceland Escuela de Baile, Innedit Dance Complex, La Careta Teatre, Line Dance Palau Ausit i Ri-Pollet en línia.

M.F.

Poden consultar el programa d'activitats en les imatges de la notícia.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal