fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet s'adhereix al manifest del Dia de la Visiblitat Lèsbica -Societat- 26/04/2018

L'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Polítiques LGTBI, torna a adherir-se a la commemoració del Dia de la Visibilitat Lèsbica.

Manifest

Avui, 26 d'abril, és el Dia de la Visibilitat Lèsbica, un dia per fer visible la realitat lesbiana i reivindicar el nostre espai, els nostres drets i les nostres vides.

La realitat lesbiana, tant cis com trans, avui encara és invisible i, fins i tot, tabú. Les lesbianes suposem un desafiament al sistema cisheteropatriarcal, ja que tenim relacions fora de la norma, i una afectivitat i/o sexualitat pròpies fora del seu marc i dels seus objectius.

La negació de la sexualitat de les dones, la imposició d'uns gèneres i uns cossos i rols associats i la imposició d'un model relacional ens deixa fora de la norma i fora de la realitat.

Generar i fomentar prejudicis en l'imaginari col·lectiu sobre les lesbianes dificulta la nostra existència i la nostra visibilitat. I, sense la visibilitat, no existim i, per tant, no tenim drets ni polítiques feministes i de reivindicació de la diversitat afectivosexual i de gènere.

La lesbofòbia, la transfòbia i la transmisogínia són ben presents als nostres entorns. Rebre insults a la via pública, com va passar la diada de Sant Jordi a Barcelona, no pot ser una cosa habitual. Tampoc no ho poden ser, però, les múltiples situacions de discriminació i exclusió en què ens trobem de manera quotidiana. Des de la invisibilitat a les escoles, el silenci còmplice davant el bullying o l'assetjament laboral, el desconeixement de la diversitat afectivosexual i de gènere en l'àmbit sanitari, la manca d'una atenció adequada a qualsevol espai, fins a l'assetjament sexual i les agressions verbals i físiques.

Però també és lesbofòbia minimitzar totes aquestes situacions i no reconèixer-les ni fer-hi front. Volen les nostres vides tancades i armaritzades. Per sort, tot i que no disposem de gaires referents, cada vegada podem ser més visibles. I, de fet, a poc a poc van apareixent nous espais de visibilitat que, amb més o menys suport, ajuden a visibilitzar-nos, organitzar-nos i reivindicar la nostra realitat i diversitats.

Perquè les lesbianes també som diverses, i la nostra diversitat pot trencar motllos, prejudicis i imaginaris. Les lesbianes som trans, som cis, som joves i grans, som migrades, som diverses en capacitats i moltes altres coses. Però sobretot tenim dret a viure lliures, diverses i en els nostres cossos.

Cal, per tant, suport per a una visibilitat real de les lesbianes, en tota la nostra diversitat. Per fer-ho cal un compromís social i polític que es prengui seriosament la nostra realitat i les nostres necessitats.

En aquest sentit, ja hi ha eines com la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que cal continuar implementant, i que també poden ajudar en el desenvolupament de polítiques que realment tinguin el lesbianisme i la diversitat afectivosexual i de gènere en el centre i que trenquin amb la cisheteronorma.

Per tot això, avui, 26 d'abril, volem reivindicar la visibilitat de les lesbianes tal com som, diverses i lliures.

Visca la visibilitat lèsbica!

Ripollet s'adhereix al manifest del Dia de la Visiblitat Lèsbica -Imatge 1-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal