fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 27 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet -Política- 13/03/2018

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Ripollet van aprofitar la celebraciˇ del Dia Internacional de la Dona per reivindicar el baix nombre de carrers dedicats a dones a Ripollet. Segons un comunicat de la secciˇ local, "al nostre poble hi ha 56 carrers dedicats a homes, mentre que nomÚs 6 estan dedicats a dones, sent la majoria d'aquestes santes".

Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet -Imatge 1-Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet -Imatge 2-Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet -Imatge 3-Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet -Imatge 4-

El passat 8 de marš, membres de les JERC van sortir al carrer "per cobrir simb˛licament les plaques dels carrers dedicats a sants o a personatges hist˛rics que han comŔs genocidis, com poden ser Isabel la Cat˛lica o Pizarro, per altres noms de dones molt importants pel que van fer i que en general van lluitar pels seus drets". Els cartells que es van penjar portaven els noms de "Lluita feminista", "8 de marš", Caterina Albert, Montserrat Roig, Frida Kahlo, Clara Campoamor, Muriel Casals, Maria AurŔlia Capmany i FarnÚs, Rosa Luxemburg, Rosa Parks, Natividad Yarza, Malala Yousafzai, Margarida BorrÓs, Rosalind Elsie Franklin i Silvia Federici.

Amb aquesta acciˇ simb˛lica, les JERCS van voler denunciar "la poca visibilitat que s'ha donat a les dones als nostres carrers" i "la manca de rigor hist˛ric per part de tots els governs de l'Ajuntament de Ripollet al llarg de tots aquests anys". La secciˇ local demana un replantejament del nomenclÓtor i la recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica.

S.R.

(Fotografies: JERC)noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal