fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Cultura- 09/03/2018

Aquest dijous 8 de març, aprofitant la celebració del Dia internacional de la Dona, el regidor de Cultura, Oriol Mor, el president de l'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER), Josep Manel Requena, i la comissària Glòria Molina van inaugurar la mostra fotogràfica "D.O.N.E.S", que es podrà visitar fins al 31 de març, al Centre Cultural.

AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Imatge 1-AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Imatge 2-AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Imatge 3-AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Imatge 4-AFOCER reflexiona sobre l'evolució del paper de les dones a l'exposició "D.O.N.E.S." -Imatge 5-

Mor va voler destacar "el punt de connexió amb la realitat" de l'exposició, "que utilitza la fotografia col·laborativa per explicar el món". Requena va agrair la tasca de tot l'equip i, especialment, de Glòria Molina, encarregada de donar forma als continguts de la mostra. Molina, aprofitant la data assenyalada en què s'inaugurava l'exposició, va voler reivindicar "totes les persones que no han pogut ser aquí avui, que no ho han pogut fer perquè les seves condicions laborals o haver de tenir cura d'algú no els ha permès fer la vaga feminista d'avui".

L'exposició, un recull de 37 fotografies cedides pels socis de l'entitat, planteja una reflexió sobre l'evolució del paper de la dona des d'estructures familiars i socials tradicionals fins a una societat que vol ser més igualitària i justa. Es tracta d'una "exposició inversa", segons Molina, ja que primer es van demanar les fotografies als socis i, després, es va articular un discurs: "Des d'AFOCER, volem ser útils, connectar amb l'entorn i la realitat social que tenim al voltant", explicava Molina. Aquest discurs proposa un recorregut concret per l'exposició, organitzat en cinc àmbits diferents aprofitant les lletres que componen la paraula "dona": Diferència sexual que crea desigualtat social, Oportunitats, Noves visions, Empoderament i Sense límits, més enllà dels estereotips.

AFOCER oferirà visites guiades gratuïtes a l'exposició, a càrrec de la seva comissària, els dies 10 i 16 de març, a les 11 h, i el 21 de març, a les 18 h. No cal inscripció prèvia.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal