fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Més de 300 joves treballen ja en els projectes dels pressupostos participatius -Política- 13/12/2017

Els alumnes de 13 grups de 4t d'ESO de tots els instituts de Ripollet treballen des de fa setmanes en l'elaboració dels projectes de la segona edició dels pressupostos participatius. El regidor de Participació, David Fontanals, va presentar dimarts, 12 de desembre, aquesta segona edició, destacant, com a novetats, la creació d'una Comissió de garanties i la inclusió del criteri de territorialitat a l'hora de seleccionar els projectes. Com l'any passat, els projectes seran sotmesos a votació pública i no hauran de superar els 75.000 euros de cost cadascun. En total, es destinaran 200.000 euros a aquests projectes dins els pressupostos de 2018, que s'esperen incloure cap al mes de maig.

Més de 300 joves treballen ja en els projectes dels pressupostos participatius -Imatge 1-Més de 300 joves treballen ja en els projectes dels pressupostos participatius -Imatge 2-

Fontanals va explicar que mantenen l'objectiu de "promoure la participació entre els veïns i veïnes de forma directa" i que aquest procés participatiu sigui un mecanisme per "recollir demandes i necessitats concretes de Ripollet". Els alumnes dels cinc instituts locals ja han rebut les sessions explicatives i tècniques prèvies, on s'ha fet un retorn dels pressupostos participatius de l'any passat, explicant-los l'estat actual dels projectes. Els més de 300 joves de 4t d'ESO han elaborat una primera llista de projectes, amb més d'una vuitantena, que actualment estan revistant els serveis tècnics, per veure la seva viabilitat. Segons el regidor, la major part giren entorn la millora dels parcs i espais públics, la mobilitat i l'esport descentralitzat.

Votació entre març i abril
Quant al calendari establert, enguany s'allarga respecte a la passada edició. Així, els alumnes hauran de seleccionar durant el mes de gener els 13 projectes finalistes, un per grup. El mes de febrer els presentaran als seus centres, al març faran la presentació pública i entre març i abril s'obrirà el període de votació. Un cop fet el recompte, s'espera que cap al mes de maig es puguin incloure les propostes definitives als Pressupostos de 2018.

Comissió de garanties
Com a novetats d'aquesta edició, el regidor de Participació va destacar la creació d'una Comissió de garanties, formada per regidors tant del govern com de l'oposició i per representants de la comunitat educativa i d'entitats veïnals i juvenils. Es tracta d'una comissió independent del govern, que a més de vetllar pel bon funcionament del procés, també valorarà i assessorarà sobre els projectes. Així, segons Fontanals, "a més de dotar d'independència el procés dels pressupostos participatius, també reforçarà els punts de vista dels joves". L'altra novetat és la inclusió del criteri de territorialitat a l'hora de seleccionar les propostes, amb l'objectiu que es reparteixin per tots els barris de Ripollet.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal