fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 26 de març de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
La Generalitat fixa nova data pel canvi de la teulada del gimnàs de l'escola Ginesta -Educació- 31/10/2017

La Generalitat ha fixat una nova data per fer efectiu el canvi de teulada del gimnàs del CEIP Josep Maria Ginesta. Les obres, que consisteixen en la substitució de l'actual teulada d'uralita, es portaran a terme els dies 11 i 12 de novembre. L'endarreriment d'aquesta actuació, que havia de realitzar-se al mes d'agost, ha provocat accions reivindicatives per part dels pares, l'última de les quals va ser una concentració davant el centre el passat dimecres 25. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va desplaçar-se fins l'escola per inspeccionar l'estat de les instal·lacions.

La Generalitat fixa nova data pel canvi de la teulada del gimnàs de l'escola Ginesta -Imatge 1-

Segons va explicar l'alcalde de Ripollet José M. Osuna a l'últim Ple municipal, on van assistir diversos pares i alumnes de l'escola, des de l'Ajuntament s'ha contactat setmanalment amb Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament per reclamar el canvi de la teulada. "Seguirem insistint la Generalitat i vetllarem per a que aquest compromís que ha posat per l'11 i 12 de novembre sigui el definitiu", va explicar l'alcalde.

En aquests moments, el centre educatiu no pot fer servir el gimnàs. Entre altres problemàtiques que planteja aquesta situació, hi ha la impossibilitat dels alumnes de gaudir d'un espai d'esbarjo els dies de pluja, ja que el gimnàs actuava com a espai alternatiu al pati de l'escola.

L'escola també reivindica la renovació dels lavabos

Des de l'escola, també es reclamen obres de renovació dels lavabos del centre, una actuació que està en mans de l'Ajuntament i que també s'ha endarrerit. "És cert, que un cop vist, no estan en unes condicions dignes per a les nostres escoles públiques i per cap dels infants que van a aquests centres", va comentar l'alcalde, i va detallar els motius de l'endarreriment: s'han tret a licitació dos concursos públics per realitzar aquestes obres però han quedat deserts. Ara, l'Ajuntament ja ha contactat directament amb algunes empreses per fer efectiva aquesta actuació tan aviat sigui possible. Està previst que, durant els pròxims dies, es tanqui l'empresa responsable de les obres.

Aquestes obres al CEIP Josep Maria Ginesta han fet que l'alcalde posi sobre la taula l'estat del manteniment dels centres educatius públics de Ripollet: "És probablement un inici pel que fa a les obres que s'han de fer, no només a l'escola Ginesta sinó en moltes altres escoles de Ripollet. La majoria d'elles són escoles que tenen força anys, que no han tingut el manteniment ni s'han fet les inversions que caldrien, i ara ens trobem que molts d'aquests centres han envellit de cop i necessiten inversions i un manteniment molt gran". El govern municipal s'ha proposat estudiar el tema i seguir exigint la Generalitat les inversions pertinents.

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal