fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 18 de gener de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Concentració de la comunitat educativa i vaga desigual d'alumnes de secundària -Educació- 26/10/2017

Sota el lema 'No ens toqueu l'educació!', desenes de persones es van concentrar aquest dimecres, 25 d'octubre, a la tarda, a la plaça de Pere Quart, en protesta per les declaracions fetes les darreres setmanes des del PP i Ciutadans que acusen d'adoctrinament els docents catalans. La convocatòria estava feta des del Marc Unitari de la Comunitat Educativa i va aplegar tant famílies, com mestres i directors de diverses escoles de Ripollet. També hi era present l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i membres del CDR (Comitè Defensa del Referèndum) Ripollet, que també donava suport a l'acte.

Concentració de la comunitat educativa i vaga desigual d'alumnes de secundària -Imatge 1-Concentració de la comunitat educativa i vaga desigual d'alumnes de secundària -Imatge 2-Concentració de la comunitat educativa i vaga desigual d'alumnes de secundària -Imatge 3-Concentració de la comunitat educativa i vaga desigual d'alumnes de secundària -Imatge 4-

Imma Anegas, de l'AFA Els Pinetons i membre de la Plataforma d'AMPA de Ripollet, va fer lectura del manifest del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que considera declaracions com les de Toni Cantó, diputat de Ciutadans, o Xavier Garcia Albiol, president del PP català, "una falta de respecte a tots els i les docents de Catalunya, atacant la seva professionalitat com a eina política per centralitzar les competències educatives". El comunicat també demana la correcció pública d'aquestes declaracions i les dimissions dels ministres d'Educació i d'Exteriors. El MUCE també s'oposa frontalment a la intervenció del Departament d'Ensenyament amb l'article 155.

Estudiants contra el 155 i en defensa de la República
D'altra banda, per als dies 25 i 26 d'octubre, la plataforma Universitats per la República, juntament amb altres entitats com el Front d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han convocat una vaga d'estudiants a instituts i facultats d'arreu de Catalunya. Es tracta d'una protesta contra l'aplicació de l'article 155 per part del Govern central, en defensa de la República i per exigir la llibertat de Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium).

La vaga està tenint un ressò molt desigual entre els centres de secundària públics de Ripollet. A on més s'ha notat l'absència d'alumnes ha estat a l'institut Can Mas, on no s'ha pogut fer classe amb normalitat, donat que faltaven la majoria d'alumnes. A l'institut Lluís Companys, per contra, s'ha fet classe amb normalitat al matí, mentre que a la tarda la major part d'alumnes de cicles formatius s'han sumat a la vaga. Per últim, al Palau Ausit, també han fet classe amb normalitat a l'ESO, tot i que en algunes aules faltaven fins a la meitat d'alumnes. Els que sí que s'han sumat majoritàriament han estat els de Cicles i Batxillerat.

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal