fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El COP-CpR se suma a la demanda de llibertat per a Sánchez i Cuixart -Política- 25/10/2017

El COP-Compromís per Ripollet ha exigit, a través d'un comunicat, la llibertat immediata dels presos polítics Sánchez i Cuixart, en considerar que "aquests ciutadans de manera pacífica han exercit els seus drets democràtics de manifestació i de lliure opinió". La formació local també condemna "l'arbitrarietat d'aquestes detencions que tenen per objectiu reprimir la voluntat del poble català" i confia en la mobilització ciutadana per a "fer entrar en raó el govern, jutges i fiscals espanyols".

El COP-CpR se suma a la demanda de llibertat per a Sánchez i Cuixart -Imatge 1-

En el comunicat, el COP lamenta que el Govern Espanyol continuï amb "la seva espiral de repressió", després d'acusar de sedició els presidents de l'ANC i d'Òmnium, com al colpista Tejero, tot argumentant que es pretén fer "un cop d'estat". Per al Compromís, aquestes detencions "són a totes llums arbitràries i amb l'únic objectiu d'intimidar", considerant en Sánchez i en Cuixart "com a presos polítics".

La formació recorda que "els avenços socials s'han fet a còpia de rebel·lió" i lamenta que actualment, qualsevol protesta o mobilització "contra l'ordre establert" pugui ser titllat de sedició. Així mateix, recorda quan a Ripollet, Eduardo Giménez i Francisco Guerrero van ser acusats de sedició "per l'anterior alcalde de Ripollet per haver encapçalat la lluitat contra l'Ecoparc". Seguint aquest paral·lelisme, el COP-CpR confia que la mobilització popular aconseguirà "que es faci realment justícia i se'ls alliberi, tal com va passar a Ripollet amb en Giménez i en Guerrero".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal