fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 26 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Serveis- 25/10/2017

Aquest dimarts, l'escola Anselm ClavÚ ha acollit l'˙ltima sessiˇ d'Els dimarts de l'aigua, el procÚs participatiu previ a la redacciˇ del nou Reglament de l'Aigua. Sota el tÝtol "Participem en la gestiˇ de l'aigua", la xerrada ha servit per donar a conŔixer el procÚs de municipalitzaciˇ de la gestiˇ del servei de l'aigua a Terrassa, amb intervencions d'integrants de l'Observatori CiutadÓ Municipal i la Taula de l'Aigua de Terrassa.'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Imatge 1-'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Imatge 2-'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Imatge 3-'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Imatge 4-'Els dimarts de l'aigua' presenten el model de gestió pública de l'aigua a Terrassa -Imatge 5-

El ple municipal de Terrassa va aprovar el mes passat, amb 20 vots a favor d'un total de 27, la municipalitzaciˇ del servei que, actualment, era gestionat de forma privada per Mina. Aquesta representa la primera gran municipalitzaciˇ a Catalunya, ja que Terrassa Ús el quart municipi catalÓ pel que fa a poblaciˇ. En la seva intervenciˇ, Emili DÝaz, integrant de la Taula de l'Aigua de Terrassa, ha destacat la implicaciˇ de les entitats i ciutadania en el procÚs. Com a exemple, ha utilitzat la creaciˇ del Parlament CiutadÓ de Terrassa, un f˛rum de debat p˙blic constitu´t per unes 120 persones, on la gestiˇ de l'aigua ha centrat la major part de sessions. "Un cop engrescada la ciutadania, cal mirar com poden ajudar les entitats en el tema de l'aigua", comenta DÝaz. Santi AragonÚs, un altre dels integrants de la Taula de l'Aigua, afirmava que "no necessitem ser milers de persones per influir en el comportament de les institucions, sinˇ ser una ciutadania activa" i ha parlat de la necessitat "que es reconegui la capacitat de la ciutadania d'aportar al punt polÝtic".

Xavi Lˇpez, membre de l'Observatori CiutadÓ Municipal, ha dedicat la seva intervenciˇ a la fiscalitat, a la importÓncia de comptar amb interventors independents per portar a terme el control de les gestions. D'altra banda, ha remarcat la necessitat d'eliminar la tarifa de l'aigua i incorporar les taxes en el model de gestiˇ p˙blic, ja que, d'aquesta manera, les partides i inversions estarien dins el pressupost municipal i garantirien la transparŔncia i el control de la ciutadania.

Un cop acabada la taula rodona, s'ha proposat una dinÓmica de treball als assistents. Organitzats en dos grups, han tingut oportunitat de resoldre dubtes amb els representants terrassencs i treballar en propostes i idees per a la gestiˇ p˙blica de l'aigua a Ripollet.

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal