fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta Me lo decía mi abuelito, una crònica de la repressió franquista -Cultura- 19/04/2017

Fer memòria de la repressió franquista però sense cap ànim de revenja. Aquest és un dels motius del llibre Me lo decía mi abuelito, d'Alberto Valenzuela, presentat el 18 d'abril al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata en un acte organitzat per l'Associació de Música d'Autor La Escalera i Mollet amb Cuba amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet.

Es presenta <i>Me lo decía mi abuelito</i>, una crònica de la repressió franquista -Imatge 1-Es presenta <i>Me lo decía mi abuelito</i>, una crònica de la repressió franquista -Imatge 2-

Valenzuela va explicar que el llibre és una novel·la basada en les memòries del seu avi, Manuel Valenzuela, afusellat pels franquistes al gener de 1940 en un poble granadí després d'haver passat nou mesos a la presó, on va escriure unes notes que han servit per bastir un relat que, en paraules de l'autor, "és molt cru i descarnat" amb la pretensió de mostrar el que va passar "en un període la nostra història gairebé oblidat".

A la presentació també va intervenir Felipe Moreno, coordinador de la Plataforma Catalana de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme. Moreno va ser també un torturat pel policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com a Billy el Niño, el qual és requerit per la Justícia argentina per les tortures que va cometre entre 1971 i 1975.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal